Nudging i praktiken – hur kan organisationen göra det lätt att göra rätt?- Intervju med Ida Lemoine

Nudging i praktiken – hur kan organisationen göra det lätt att göra rätt?- Intervju med Ida Lemoine

Alexander har fått möjligheten att intervjua Ida Lemoine. Ida är VD och medgrundare till Sveriges första beteendebyrå och arbetar dagligen med att metodiskt tillämpa nudging och beteendeekonomi i praktiken, både inom den privata och offentliga sektorn. Hon är även en av Sveriges främsta föreläsare inom i nudging och har tillsammans med sitt företag Beteendelabbet författat handboken ”Nudging i praktiken: Så gör organisationen det lätt att göra rätt”, för Natur och Kultur. Ida har tidigare utsetts till en av framtidens 99 mäktigaste av TCO Sverige och medverkat som beteendeexpert i bland annat Sveriges Radio, DN och SvD.