Att lyckas på Linkedin- Intervju med Linda Björck

Att lyckas på Linkedin- Intervju med Linda Björck

Få människor är så grymma som Linda är på denna plattform och Alexander har fått möjligheten att ställa frågor om allt kring engagemang och att skapa en följarskara på Linkedin.

”Linda Björck ägare av SmartBizz har drivit eget företag i över 25 år. Att hon är en nörd i LinkedIn och kunnig i ämnet märks tydligt. Sedan 2015 ingår hon i en expertgrupp, utvald av LinkedIn, som hon har direktkontakt med. Linda har årligen ett 60-tal uppdrag som föreläsare inom LinkedIn och strategiska konsultuppdrag”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[00:01:08] Sådär ja då var vi välkommen till andraligan. Det är en härlig måndag och hoppas att det. [00:01:16][8.3]

[00:01:18] Ni mår fantastiskt bra oavsett var i vårt avlånga land du checkar in är på källaren så bjuder jag in intressanta människor som är antingen inspiration för läsare som jag gillar bland teoretiker ibland forskare som är riktiga nördar på sina områden. Jag gillar också praktiken att de som pratar om vad de verkligen exekvera på och testar och ytterligare testar hypoteser och får hypotes att fungera de gillar jag att prata med och de ger läsarna på den här lunchen. Förhoppningsvis kan alla med någonting en ny idé ett nytt en ny taktik ett nytt sätt att se kanske på din verksamhet på vad du gör och vad du kan förbättra i din tillvaro. Vi pratar tillväxt i den här kanalen och er som är helt nya. Alexander Slotte är ett jag till vardags i Viborg som inte tror på Hart och det här är ett land där jag får lära mig och där du förklarar hur vi kan bli bättre på bringar tillväxt i våra bolag. Jättekul att ni är med. Ni får jätte gärna skriva vad ni checkar in ifrån. [00:02:25][67.3]

[00:02:27] Det vore jätteroligt att se. [00:02:30][2.7]

[00:02:31] I dag har vi en person som jag ser mycket upp till. [00:02:34][3.3]

[00:02:35] Jag skrev i mitt inlägg lite om Instagram det var jag som sa att hon har absolut inte sagt det men jag har skrivit det därför att jag tycker att det finns vissa som säger att de kan och vissa som säger att de gör vissa saker och tekniker och taktiker som funkar med den här kvinnan får verkligen saker och ting att hända bygger ett bra community på Linkedin. [00:02:59][24.4]

[00:03:01] Linda Björk som vi kollat upp alldeles alldeles strax. Hon har ju. Hon har ju en del kontakt med in. Hon har jobbat och praktiserat på många många år. Och om man ser verkligen effekten av det. Jag googlade faktiskt på oss. Hur gör man in liv hur gör man på in lite olika funktionalitet i crying Det är ganska roligt. Kan du googla på själv vid tillfälle då kommer smart hennes bolag upp ibland. Många gånger före själva det är spännande är med andra ord. [00:03:32][30.8]

[00:03:33] Hon har en enorm kunskap och det är superkul att hon är så glad för det du säger välkommen upp Linda. Sedan. [00:03:41][8.9]

[00:03:44] Vad härligt. Tack så jättemycket för att jag får med och gästade i vanliga fall så står jag ju själv i kön. Men hörde du att dissa Instagram. [00:03:54][10.4]

[00:03:56] Det har inte Linkedin Instagram. Inte alla. [00:04:01][5.2]

[00:04:05] Okej det var precis vad det är jag vet jag har rätt att man gör två saker samtidigt med att titta på dem som hänger med. Kommentarerna ska vara platta samtidigt och då blev det ju lite tokigt och vilket fint intro. [00:04:19][14.8]

[00:04:22] Det är absolut säger barnflicka. Ibland får man en bra infart som jag då fick jag skrev att jag såg istället för in. Det är ju verkligen så man förstår ju inte hur mycket man måste verkligen praktisera att stå framför köra liv. Det är bara en tio sekunders avstickare men jag träffade en gammal kille ett nätverk som har gått där och jobbar festligt det säger bara så att du förstår hur många att bara sitta där framme och leverera nyheter och bara vara bara på ljud har de elva Pars låtar bara på tekniken och få får liksom vi att gå ut som han förstår i verkligheten. Och jag praktiserar här själva och trots att jag försöker få det att funka så att man förstår vilken apparat det här är ändå är det spännande det spännande mediet. [00:05:10][47.4]

[00:05:10] Det är ju det och det är precis det här som är så viktigt just när man går live liksom för många tänker jag men jag är van att stå framför video när jag framför kameran och jag var av helt annan interaktion. [00:05:24][14.2]

[00:05:25] Jag har allt i livet du har ju Joakim Per som är en fantastisk kunnig och hjälpa till men jag behöver ha koll på i chatten är tekniken det är fråga om och skicka meddelanden. Linda vad sänder live idag så det är hela tiden någonting som man måste ha koll på. [00:05:41][15.4]

[00:05:41] Absolut det skulle jag säga när du sänder helt Live kör du helt själv jag lyxen att ha Joakim Tani i bak i bakgrunden jag kör det först då första halvåret helt själv men det är hela tiden att försöka förflytta och försöka göra det bättre. Mjällby var ju mig så absolut. Det här är ju ett nytt medium man kan se mellan sociala medier och ganska nyttig sitt fenomen så att gå upp. Att vi just nu är på live nivå att hela tiden kontrollera att sända live. Man är ganska få så länge som praktiserar. Men om man skulle gå. Jag är ju så himla nyfiken av det här det finns ju hur mycket som helst att prata om kring de här sakerna men jag skulle verkligen vilja krama ur din kunskap kring några meter och det är ju framförallt hur får man det här bra till bildandet på in som ett exempel. Det går säkert att applicera på andra plattformar också när man talar som ett exempel. Vad är dina lärdomar som jag ska dela med dig. [00:06:46][64.6]

[00:06:46] Du vet eftersom jag Vanessa lider jag ser ju på min Ipad jag har framför mig tolv personer som är med så som är med. Vad gör ni här idag. Berätta vad du tror är viktigt för att bygga en community. Vad tror du behövs för att vi ska kunna bygga en community. Skrev i chatten och har ingen aning. Ställer frågan om det går lika bra för dem. Jag ser ju inte kommer att ta kommentarerna idag vilket jag gör mitt program så att den är över hägrande. [00:07:13][27.1]

[00:07:16] Börja med seger nu. Den är bra. [00:07:18][2.0]

[00:07:18] Det började med var praktiska med en gång ställ frågan är det är det som är liksom. Hur man får det att gå att börja ställa frågor [00:07:31][12.8]

[00:07:32] om man tittar just på det här att ställa frågan så är det ju det som man kallar för skolboksexempel. Vissa som har sagt att fokus nu är du. [00:07:40][8.4]

[00:07:41] Du avslutar ditt inlägg med en fråga men det är ju så att när du uppmanar till en dialog och vi är ju i sociala medier. Vi vill ju ha en dialog och det är ingen som vill prata med någon som bara basunerar ut ett budskap och det ser man tydligt på inläggen så om man bara skickar ut ett budskap utan att tänka på mottagaren då får de personerna ganska lågt engagemang i sina inlägg. Antingen har man ett vanligt inlägg dvs. [00:08:09][27.7]

[00:08:09] Man behöver ju inte sända live precis som du säger så är det ju merparten av er i Sverige som inte ens har tillgång till datan utan man får alltså ansöka om att få en livesändning då handlar det om att skapa engagemang åt EU att ställa en fråga eller som jag gjorde precis ja i bollen med en gång. Att min chef använd chatten och det är det jag gör i mina mina livesändningar. [00:08:36][27.2]

[00:08:38] Du säkert är duktig och det har redan gett effekt. Jag kan säga så här Jag vet inte varför jag inte är varför jag då Per ställa frågor jag säljer Junior på 20 och en försäljning på motsättningar här och det kanske har med det att göra. Jag kanske stressar på för mycket jag vill komma med kunskapen för fort vilket gör att jag inte engagerar nog. Jag vet ju att folk ska vara enkel och jag står ju inte bara här för min egen skull. Jag står här för alla som kommer in och tar sig tid att vara här. Jag kanske inte är så snabb på det. Det kanske det är nu får vi fråga som Peter Forsberg skriver här liksom att bidra lära ut som svar på din fråga. [00:09:13][35.4]

[00:09:15] Den är jätteviktig för dig. [00:09:18][2.5]

[00:09:19] Kommentar Att helt enkelt bidra med kunskapen är ju väldigt väldigt viktigt vilket gör att man ofta får engagemang och då kan jag fortsätta. Fortsätt skriv i chatten så skriv kommentar har lyft fråga passa på Jag är ju i publiken. Jag brukar sända lite själv men som svar på din fråga Alexandra så friska vi klart att vi ska få ut vårt budskap precis som vi och nej vi ska prata om ringt in och engagemang lite community och lite konkreta råd så måste vi ändå prata precis som vi ser framför oss. När jag sedan och naiv så ser jag att han har en person jag pratar alltid med en person som jag säger alltid. I princip allt är möjligt och lyft upp deltagarna så att de också känner sig sedda. Precis som man kan göra för i ett vanligt inlägg det vill säga när jag skriver ett inlägg eller jag har gjort en kort video så är samma sak att avsluta med fråga. Funkar de här tipsen för dig. Vilket tips kan du bidra med. Det händer hela tiden att jag bytt ut min kunskap men det är tillsammans. Kommentera mitt inlägg eller min livesändning eller här. Nej det är det vi vill och det är då det blir det bästa för då tjänar alla på detta. [00:10:43][84.1]

[00:10:44] Jag tycker det är jätte jättebra och då får jag bara säga nu för att inte missa för nu. Jag just nu nu nu får lära mig. Nu är du lärare i det här fallet nu. Studenten i det här fallet som Annika Mattsson skriver att bidra och nätverka. Det är perfekt. Då måste jag leva som jag är. Det finns 12 i chatten här så skrev jag att ni också Vad var frågan kunde jag ge bort. [00:11:13][28.8]

[00:11:14] Ja det var ju faktiskt också det här med hur man får engagemang men även att bygga community. Annika som skrev själva jätte jätte viktig sak. Hon skrev att att nätverka det vill säga inte att bara samla kontakter på en stor hög utan att näta nätverka med dem så det är tack vare att vi pratar med dem och nätverka med kontakter antingen i inlägg eller i meddelande eller på något sätt att underhålla en relation och det är inte ofta som det magiska händer. Men om jag bara samlar på kontakt utan att prata med dem då kommer inte att hända. Precis som vi byggt på ett nätverk med dig. Nu var det ju ett tag sen som vi gjorde det men det är precis samma sak att de som vi ser och prata om är de som kommer ihåg oss när vi bara på ett större happening på en så de allierade har vad det kan vara att 80 personer som du inte pratar med. De har kanske ingen aning om du inte på något sätt ha gjort dig synlig eller fått uppmärksamhet eller om någonting du syns bland de hundra personerna. Om jag nu igen får mig vila. Det brukar vara ganska enkelt. [00:12:29][74.9]

[00:12:30] Jag tycker det är bra att du jämför med bilar. Jag är ganska vana nätverka Jag älskar verkligen att ta på Mission bygger på ambassadörer där verkar något att dela och bygga starka relationer ger. Det är det vi lär ut. Det blir ett annat. Det kanske inte är ett annat fenomen men jag sätter på lite annorlunda när man är inne på en livesändning som jag kör. Jag vet inte om jag rätt eller fel här och därför tala om för studenterna. Jag vill verkligen lära mig men om jag intervjuar den person jag intervjuas fantastiska människor här alltifrån jag haft riktigt bra riktigt bra människor och intervjuat känner jag också att folk kommit inte att lyssna på mig kanske. Jag vet inte är 5 procent men mycket att lyssna på den jag intervjuar. Där är någonstans så känner jag. Jag vet inte om jag gör rätt eller fel. Men där vill jag komma så snabbt som möjligt till gästen för jag känner att jag står och basunerar och pratar om vad jag pratar sällan. Jag sa att jag är på normalt sätt. Det är ju sällan jag säger det kanske. [00:13:36][65.7]

[00:13:36] En var tjugonde till hur eller inledning jag gör det utan väldigt mycket hej välkomna kickar igång och kör med er för snabb kanske eller är det egentligen två saker jag kan känna igen mig själv är det att jag tycker att det är så jäkla kul att sända live så fast att jag har en liten fisk la Per initierade av den alltid. Det är vad jag heter och jag jobbar med och det är alltså bara två år. Det är bara för att jag ska komma ihåg det glömmer jag säger vad jag heter och vad jag gör. Men det är ju så att det är nya personer som är med så det är klart att du som är ägare av den alla måste ju presentera dig för att beroende på vilken gäst och har vi också nya personer eller några som inte kan eller någon som har rekommenderat den inställningen som gör att de inte vet. Vi tror inte att människor vet vem vet men det är ju alltid så att vi måste presentera oss givetvis och år sedan så är det ju till viss del gästen. Men men samtalet efter vårt samtal är inte fråga och att svara EU det som gör att det blev en bra sändning. [00:14:47][71.4]

[00:14:50] Absolut. Jag fick en fråga för att ställa ut ens en notis om att det skulle komma. Så fick jag en fråga gällande det här. När man försöker nätverka i chatten här är min fråga till dig. [00:15:00][10.3]

[00:15:00] Ska man slänga in sin många eller flera sätt vet inte om du har gjort det men några har sett i alla fall som jag kör lite att man ska slänga in sin sin kontaktperson på. [00:15:11][11.0]

[00:15:12] Man har ju sin profil Länk. Vad tycker du om det. Stäng in profilen och det är bra dålig nätverkande synpunkter. Bra då vet jag ju vem du är men vad tycker du. [00:15:24][11.4]

[00:15:24] Jag kan säga så här att den som se länken är den som bestämmer som om man vill skapa kontakt eller inte. Jag ser det i mina livesändningar också och det är ju så att det kan vara personer om man nu vänder på det så kan det vara personer som håller på att bygga upp ett nätverk som kanske så att ni som vill ha kontakt. Det tycker jag är helt okej och sen ska man ju tänka på andra hållet också det är utifrån mig bara fått en länk i chatten så behöver du det finns ingenting som säger att du måste skapa kontakt med de här personerna. Det är vi som bestämmer vad och då är frågan till dig i dag åt till dig som lyssnar. Det är ju helt enkelt vad vill du ha ut av din och ditt nätverk. Det är det som ska ligga till grund. Förra veckan fick jag en fråga här där jag uppmanade till att faktiskt gå igenom nätverket ta bort kontakta och lägg till ni av fel personer för att du hela tiden ska ha ett dynamiskt flöde och ett bra nätverk. Det finns ju en mängd människor som inte är aktiva överhuvudtaget. [00:16:29][65.0]

[00:16:31] De flesta är väl inte aktiva över huvud taget om man ska säga så. Sett till antal som finns på det sociala nätverket så är det väl väldigt få som är aktiva. Även var aktiv betyder att aktivt gå in i alla fall daglig eller veckor basis. Det är precis det stämmer. [00:16:46][15.4]

[00:16:47] Jag fick faktiskt ett meddelande till mig i fredags och då var den kvinna som skrev så att jag blev rekommenderade så jag gick in och kika på det lite. Jag måste ju faktiskt erkänna att jag har bara puttat in vad jobbsökande. Vilket är så långt som möjligt. Jag är inte idag. Jag har fått jobba med det som vi gör och Ladies liv givetvis med men marknadsföring som du kan jobba med Linkedin. Du får en mängd mängder olika saker. Mitt jobb givetvis. [00:17:16][28.8]

[00:17:17] Absolut. Jag tänker så här baserat på just den där kommentaren tycker jag det ganska bra. Då får jag ställa ut den till alla de tretton som. [00:17:25][7.8]

[00:17:26] 14 6 Det kommer säkert strukturer från tillbaka med anställda från er där ute och ställer samtidigt frågan till dig linda är är långt ifrån en plats för nätverkande. Alltså nu är lite svart och vitt i det här nu med allt. Allting går ihop i allting genast men är en plats för nätverkande eller en plats för marknadsföring. Då vill jag höra den frågan jag ställer i chatten så ni får jätte gärna skriva det ena eller andra. Jag vet det är en sak inte svart eller vitt men jag är en marknadsföringskampanj. Eller är ett nätverk för att nätverka och bygga affärsänglar. [00:18:10][43.8]

[00:18:12] Det är vår super spännande publicerade i chatten här. [00:18:16][3.9]

[00:18:16] Det är högst relevant fråga och jag tänkte att jag ska hålla lite på mitt svar och se vad det kommer göra så kommer jag svara på det här också nämligen jag har förändrat mitt beteende har förändrats lite på din plattform. Om man tittar bara nu till för. [00:18:32][16.1]

[00:18:34] Asif får tre år sedan. Ska säga någonstans här så har det förändrats eller fyra ska jag säga för mig i alla fall. Så det var intressant att höra det. Ingen som har kommenterat det än så länge vi hoppas att någon slänger in den här. Men det är jättebra här. Här är här grej jobb bisarra. Här måste jag fortsätta om jag ställt en fråga. Nu har du säkert råkat ut för du har en jakt på dina undanhåller. [00:19:00][26.4]

[00:19:02] Om jag inte får svar ska stå här som ett jäkla. [00:19:07][4.6]

[00:19:11] Men det inte skrev jag ju bara precis som vi nej fortsätter vi prata om allt leta 1 två för att fortsätta prata säger mig påminna dem igen Phase One ska jag bara kolla chatten. Har du skrivit ditt svar. Vad tror du i marknadsföringen eller tror du att din är mest på nätverka. Sedan kan vi fortsätta prata igen. Men nu ska vi komma ihåg en sak. Då hade jag själv sagt på stigen eller var de här personerna som är med nu är 14 15 personer. De är inte vana vid att du vill att de ska prata med dig. Du har ju sett till är du redo att börja ställa frågor då det tar ett tag innan vi börjar prata med Alex. Jag sa att jag är käkar min sallad är alla nya. [00:20:05][53.8]

[00:20:05] Nu ska jag skriva liksom det ska man ju faktiskt kommer jag att [00:20:11][6.4]

[00:20:12] det är ju sådant liv sedan i juni och det var ju också väldigt länge. Jag har ju frågat sedan i juni. Innan dess när jag var gäst hos andra. Att hela tiden ställa frågor för att det är er egen magnet som vill handla precis som vilar ut. Nej de här personerna ska bidra i sina i sina tankar sina idéer och det är då vi också lära av varandra. [00:20:39][26.3]

[00:20:40] Jag tycker det är bra och här skriver Annika Hjalmarsson som ett exempel både och skriver hon. Nu har jag ju varken jobb i det här fallet men absolut känns oklart tycker jag säger Peter. [00:20:52][12.4]

[00:20:54] Marie verkar trea sig nätverkande. [00:20:57][3.8]

[00:21:01] Det är lite så där det är lite splitter vi får in några kommentarer. Det tycker jag vore jätte bra för att se. Vad använder du långt in till om du bara får använda utifrån två perspektiv eller ditt främsta perspektiv är att marknadsföra antingen dig själv eller din produkt eller tjänst i bolaget eller använder för att nätverka. Vad är det som du använder införde. [00:21:25][23.5]

[00:21:26] Men kan inte gå in lite i dag så får vi se om jag håller med Annika att det är helt rätt det är ju inte svart och vitt utan för att vi helt enkelt ska kunna använda det inför att jobba med försäljning och bygga varumärke och varumärke. Då måste ni nätverka men om ni måste välja en sak nu säger vi det. Då är det mitt primära mål är ju att marknadsföra mig och bygga mitt varumärke. Och ju mer jag hjälps åt mitt nätverk och det mer förstår ju mitt nätverk vad jag är bra på. Jag säljer ju i princip aldrig när jag utbildas så brukar jag säga. Men jag i bra vägen och jag tror jag ligger på 95 5. 95 procent av det jag publicerar är Real content marketing läsvärda inlägg och sen kanske 5 procent är Nångång när jag skriver det nya utbildnings datum. Nu börjar jag bli bokad det finns några Kickstarter året gjorde i december och fick starta året med mig som utbildar alla föreläsare. Men annars så gör jag väldigt väl få inlägg som är ren reklam och helt enkelt. [00:22:35][69.3]

[00:22:39] Spännande tänkte jag till att börja med. I den andan nu över att vara engagerad. Jag tycker det är viktigt nu och jag får ju vara det med dig därför att du är. Nu går jag ut i chatten hela tiden och du känner ju inte att avbryta dig på nåt sätt som är jättebra skog i Kenya. [00:22:54][15.4]

[00:22:55] Kul att du skriver Research utan bara skriver inspiration och det är bra att vissa är olika liksom att det är sant. Kanske viljan och nätverkande som resurserna verkar alltså. [00:23:08][12.8]

[00:23:09] Ska jag välja det ena eller andra så skulle jag nog säga lite som du sa. Det är inte primärt nätverkande i sig som jag är här om det är bra alltså. Om jag tittar tillbaka i typ fyra år eller något sådant ISH inte exakt på datumet då. Då hade jag ganska begränsad liksom antal personer som är fällda eller fällda. Jag hade vissa krav när jag ska träffa personen alltså det finnas någon typ av gemensam kontakt. Jag menar att det ska finnas där och gärna in relief och då liksom säga Okej och så var man kontaktad på riktigt samtidigt att ibland tappa lite momentum. Jag vet inte om det var den här värnplikten Matrix stressen fann du och massa följer jag massa fel och så är man inne i den här jävla kombo landet bara basket jag måste också vilja göra. Och då började jag släppa på det här och så tänkte jag så började jag jobba på ett bolag som jobbar mycket med nätverkande längre än sex år sedan. Jag Det. Men jag vill komma till att Då skiftade jag ganska mycket fokus och Connecta med mycket människor och ibland kanske connecta med människor som har träffat ganska många sådana. Det gjorde faktiskt till och med så att jag blev begränsad. [00:24:20][71.0]

Alexander: [00:24:24] Fast det var det jag satt jag var liksom inne endast Nurre med samma jag senast sa jag varvat ner så att jag inte. Alltså jag vet inte, så men åh. Vad jag vill komma till då det är att jag har mer gått mot kanske då marknadsförande att så hära, ja men jag marknadsför oss vad vi gör, men också liksom i kombination att ge liksom i nätverk, jag tror ge, att ge till till sin följarskara eller dom som vill följa, dem som är intresserade tror jag är super superviktigt, det är ett viktigt steg. [00:24:54][29.8]

Linda: [00:24:59] Men jag ska fånga upp en av dina första saker som du som är faktiskt ett ett ganska vanligt misstag från början och det är precis det här som du säger, det är att du hade bestämt dig för att bara tacka ja till personer som du har träffat och där har jag ju såklart en väldigt bra liknelse där. Det är ju så att du går ju aldrig på ett nätverksmöte ”förhoppningsvis” eller vad det nu är, ett digitalt nätverksmöte och bara pratar med personer som du redan känner. Dem vet ju vem du är och vad ditt varumärke står för och förhoppningsvis vilka produkter och tjänster som du erbjuder, utan hela grejen med att nätverka är ju att helt enkelt bjuda in och släppa in personer som du aldrig har träffat, så den är ju superviktig, det var väldigt väldigt bra att du tog upp det. Jag slänger ut en fråga igen här då, då tar jag över direkt här till chatten ni som är med här då, hur gör du, tackar du ja till alla som skickar en förfrågan till dig eller är det så att du gör som Alexander, att du tackar bara ja till personer som du har träffat. För det där är en jätteintressant diskussion och skriv i chatten hur du gör, så fortsätter jag prata här Alexander. [00:26:07][67.9]

Alexander: [00:26:10] Jag tycker det var superbra, du får köra frågorna jag tycker det är skitbra, du får en så jävla ”engegsment” i min chatten det är helt otroligt. Du visar genom att praktisera, det älskar jag och jag kommer ta efter allt det här, jag kommer att se på den här inspelningen igen. Jag vill bara säga det att, alltså i början då var det ju så här att det var dem jag hade träffat då, sedan övergick det ju till att jag ”conecctade” med väldigt många mäniskor, kanske som inte hade träffat mig och då är det väldigt enkelt att säga så här att jag känner inte den här personen. Jag kanske hade verkligen intentioner att bygga nätverk men dem personerna kände kanske inte det då och det gjorde att, när du har för många sådana ”connections” som är obesvarad eller tror jag ligger i någon typ av gränsland då säger väl algoritmen till och säger att den här, nu är den här killen antingen är han robbot ”ah jag är robbot ibland”. Stämmer och den triggas ju, vi kan ju säga då [00:26:50][40.5]

Linda: [00:26:50] lite snabbt då, när vi nu ska ha lite extra kunskap också, alltså triggas ju den utav ditt beteende, alltså hur många förfrågningar du har skickat väg, den triggas utav hur många obesvarade föfrågningar du har och den tredje den triggas av är ju om det är någon som har markerat dig som okänd och får du för många utav dem här så får, så får du en varning av Linkedin och säger jag, [00:27:20][29.8]

Linda: [00:27:21] hallå där Alexander det där tycker vi faktiskt inte är okej här får vi nu liksom, nu får du lugna ner dig lite. Sen om du inte lyssnar då så är det faktiskt så att du hamnar i ”Linkedins fängelse” som jag har döpt det till, det vill säga att man stänger alltså av möjligheten till att du kan skicka förfrågningar. Det där händer hela tiden, jag får den där frågan ett par gånger, ja vad ska jag säga, det kan nästan vara varje månad att någon person har hamnat i ”Linkedins fängelse” då och då får man helt enkelt bara vara snäll och så får man sitta där åh vänta och hoppas på att Linkedin snällt låser upp dörren så att jag kan komma ut och hantera nätverket fast på ett bättre sätt. [00:27:54][33.8]

Alexander: [00:27:56] Du om jag har blivit stängd där en gång, jag tror att jag har suttit i deras ”jale”. Jag vet inte om jag gör det fortfarande, jag kanske gör det jag är en ”renegate”jag är en ”Linkedin renigate”, så det är väll därför jag sitter väll i det. Kan det påverka livesändningar, mina inlägg, kan det påverka annat så där som. Vad vet du om det, alltså för att, ja vad vet du om det har någon övrig påverkan på mitt nätverkande. [00:28:22][26.8]

Linda: [00:28:24] Ingenting som Linkedin har gått ut och sagt eller någonting som man har bekräftat, utan det är ju kopplat framförallt till att skicka kontakt förfrågningar. Så det är ju att man ska hantera Linkedin, åh det är ju så att det finns ju verktyg som är liksom som robbotar som kan söka av. Jag och Thomas har ju ”Linkedin podden” tillsammans och vi har pratat om detta ganska nyligen, nackdelarna med automatiserade verktyg, för att det är samma sak där att när du har satt dem här i system så är det ju det här som triggar då Linkedin och då är det ju helt enkelt så att du kan bli avstängd med exempelvis då att skicka förfrågningar. [00:29:01][36.6]

Alexander: [00:29:03] Och där finns det ju lite olika sådana, jag ska vara helt ärlig, som jag gör när jag alltid praktiserar, så testar jag sådana här, vissa. Men dem slår ju jäkligt konstigt och blir jäkligt fel. [00:29:08][4.7]

Linda: [00:29:15] Jag har också fått jättekontiga och jag såg förra veckan var det en amerikansk Linkedin expert och hon hade tagit en, en vad heter det skärmdump på ett meddelande, åh så stod det så hey och name [00:29:23][7.7]

Linda: [00:29:26] inom du vet sådanna här klamrar, så det hade ju inte ens följt med och det var så jävla dåligt eller det var så dåligt och då skriver hon så att, vill du ha [00:29:26][0.2]

Linda: [00:29:36] hjälp med att lyckas bättre och få fler ”leads” på Linkedin. Och hon är ju faktiskt en expert på Linkedin i USA, åh hon skärmdumpar detta åh la upp det här och då blir det ju en väldigt rolig grej. Och det var ju för att det var ett automatiserat verktyg och då hamnar man är på minus direkt. [00:29:51][14.9]

Linda: [00:29:52] Den är ju rätt svår att hämta upp, kan jag säga. [00:29:53][1.4]

Alexander: [00:29:54] Verkligen, eh jag går tillbaka här till ja till frågan så här, jag tackar ja. Annika skriver så här jobbmöjligheter omställning är ju också mitt jobb skriver hon, Marie skriver också jag tackar ja om det är en aktiv samt äkta profil med något undantag, Peter ja till alla med en fråga om vad som förväntas av att Connecta, vad jag kan bidra med och vad du kan bidra med. Ja men det är bra, det som Peter säger där, jag gör något liknande fast jag är ”light” mer i min ”light version”. Där kan man ju sända tips med, jag vet inte om du gör det Linda, undrar om jag kan bli din lärare i en halv sekund här eller inte. Ja vi testar, så innan jag ska svara då, ja exakt men och det vet jag inte om ni andra vet, men det kan man ju faktiskt testa om man går in, det är faktiskt brilljant, om man går in på inställningar alltså jag tänker om man får mycket, om man kör mycket i mobilen ska jag säga på Linkedin. Då har jag gått in under inställningar, åh så finns det allmänt och så är det tangentbord, nu är det här Iphone så jag vet inte vad det är för motsvarande för Android ifall så jag vet inte vad det var motsvarande för Android, men där kan du välja textersättning och det är ju skitbra tycker jag, på så här när man får många förfrågningar. [00:31:09][74.8]

Alexander: [00:31:09] För då kan man skriva som jag skriver då till exempel L4, då skriver jag L 4 i liksom när jag är inne i Linkedin och så får jag en fråga om att svara, då accepterar jag åh så trycker jag L4. Då poppar texten automatiskt upp, hej tack för att du connectar. [00:31:21][12.0]

Alexander: [00:31:22] Får jag vill också vara vänlig tillbaka, förut var jag inte det och då sådära bara connecta jag så där. Men nu är jag alltid vänlig tillbaka, lite som Peter var inne på det här med att vad heter det, att liksom ställa hur, börjar konversationen helt enkelt. [00:31:36][13.1]

Linda: [00:31:37] Vad tycker du om det och använder du den funktionen? Jag använder faktiskt inte den funktionen utan jag är inte, jag ska säga så här att jag glömmer ofta, men jag kan kontroll Z på datorn och C och V åh sådant där eller Command, för jag har ju Mac då. Men jag är inte så, men det är ett jättebra tips, så det ända jag tänker på då är ju att man, då blir det ju ett automatiskt likadant meddelande till alla, så att du kanske ska ha en L4 en L5 och en L6 om det nu funkar [00:32:00][23.0]

Alexander: [00:32:03] Det vet jag ju inte, det gör det jag har liknande sådant, men sen kan du ju lägga till, alltså så att man får grundtexten tex vad kul att du connectar, vad roligt lalalala, alltså jag är ganska relaxt där, jag börjar inte liksom kanske starta konversationen på en gång. Ska man göra det föresten? [00:32:17][14.1]

[00:32:18] Nej jag tycker att det är jättebra att det börjar lite soft och igen då så tar vi det tillbaka till ”real life” alltså du går ju inte på fullt direkt när du träffar någon, utan det är ju hur man liksom känner av och jag brukar skoja åh säga att du får börja dansa tango först innan någonting annat kan hända liksom. Det är klart att ett trevligt meddelande, ser du sen att det är ett prospect, alltså det är någon som du skulle kunna vilja ha som kund då får man ju liksom, då får man dansa vidare liksom. Men jag ska också säga att Marie här hoppas jag att det var Marie som jag uppfattade, för det var ju flera namn på rad. Sa ju en otrolig viktig sak här, åh det är ju att kolla på dem här nya personerna som, som skickat förfrågan, för det finns ju fejkprofiler. Så innan man tackar ja så kan man alltid titta den och där har jag ett annat tips då åh det är ju att man kan ju klicka på bilden, profilbilden och så kan man ju direkt göra en Google sök för att se bara om profilbild är äkta eller om man har snott den från en en, ja på nätet eller bildbank. hur menar du då. [00:33:21][63.2]

[00:33:23] Hur ska jag göra det. [00:33:24][1.4]

[00:33:25] Jag tror att det funkar via dator med någon bredvid datorn profil framför dig så kan du klicka på profilbild och väljer att göra Google du söker den direkt på Google får testa det. Så det är ett sätt att avslöja om det är en fejk profil men den är ju superviktigt. Hur ska man gå tillbaka igen till sig själv och fundera på vad vill jag inte in. Hur vill jag att mitt nätverk ska se ut. Vem ska jag tacka ja till. Och vem ska jag tackar nej till. Har man dom sakerna klara så behöver man fundera när man får förfrågan utan då är det liksom så här och sen så kan man ju bli fyra då och sedan har man skickat det första trevliga meddelandet bra. [00:34:05][40.6]

[00:34:06] Bra jättebra Tips Skriv upp Barry. Skicka alltid en personlig förfrågan som du sa svarar vänligt men det tror jag blir viktigt för mig. [00:34:16][9.8]

Alexander: [00:34:17] Ja jag tänker så här. Vi pratar community nu, bygga liksom, du har ju ett bra community som följer dig men det är ingen ”overnight success”, det ska man vara medveten om. Hur länge har du hållit på i omkring marknadsföring och sedermera Linkedin? [00:34:30][13.1]

Linda: [00:34:31] Hur länge har du hållit på ungefär? Jag jag drivit eget företag i tjugofem år, dock inte Linkedin. Och sen så startade jag då Smartbizz för snart 8 år sedan, åh när jag pluggade på Bergs då, då var det väldigt få som pratade om Linkedin, utan du var det väldigt mycket prat om Facebook och när jag pratar om Linkedin, för jag var ju på Linkedin, så var det redan då en del som tyckte att, va nämen Linkedin det är väl bara en sådan här jobbsökarplats, cv-databas. Och då börjar jag redan då åh forma mig och sen har ju ytterligare visat mig och precis som du sa i input här så min blogg kommer ju väldigt högt upp i sökresultat. [00:35:11][40.0]

Alexander: [00:35:11] Den går ju förbi Linkedin i vissa, ja jag vet i vissa titlar. [00:35:11][0.0]

Linda: [00:35:14] Så att jag har ju typ någonstans runt femton, sjutton artiklar som är så här ”Snippets” på Google eller vad det heter, som kommer liksom överst om man har ett urval utav artiklar. Men ni ska också veta, du som lyssnar här då ska veta det att varje blogginlägg jag skriver tar i snitt tre timmar och jag har trehundrafemtio, trehundrasextio blogginlägg så ni kan ju själv ” do the math” liksom. Så det är ju jättehårt arbete som ligger bakom och det är ju samma sak på Linkedin. Jag har ju inte gått från noll till, jag har nästan tjugofemtusen följare, jag har ju då ”följ” som min primära knapp för att när jag är ute, förra året hade jag över sextio talaruppdrag och föreläsningar. Det fanns inte en chans att jag kunde sitta gå igenom flera hundra. Så då ändrade jag till ”följ” på första knappen, det vill säga när man hamnar på min profil så står det följ, det står inte skapa kontakt. Det kan alla göra ”by the way” ska jag säga, så vill man ha ”swipe up” funktionen på sina stories på Linkedin, då behöver man ha femtusen följare och ”följ” som första eller ”följ” som sin knapp. Annars får man inte den. [00:36:21][66.8]

[00:36:22] Det är där, för där är också så där.. [00:36:23][1.1]

[00:36:24] Fan jag har ju så mycket frågor, tiden rinner ju på, kan vi köra en stund till eller? [00:36:29][4.4]

[00:36:31] Vi kör en stund till vi brukar ju köra typ trettiofem minuter, men det här är ju så mycket intressant. [00:36:33][1.9]

[00:36:35] Vad finns det det för andra fördelar, för jag visste att, precis det här med ”stories”. [00:36:40][4.5]

[00:36:40] ”Stories” för företag funkar det bra, är det något att lägga tid på? Det beror på ju, jag har, vad kan jag ha på min företagsida, tvåtusenåttahundra som följer och jag lägger upp ”stories” så ser jag ju i statistiken att kanske tio som har sett. Lägger jag upp dem på min egen profil, nu är det jättestor skillnad på antal följare då har vi 25 2800, då kanske jag ligger på någonstans mellan, ja runt 200. Så det är fortfarande väldigt lite som att tittar på ”Stories” men jag ser ju att när jag använda ”swipe up” som jag gjorde i morse när jag la ut ett inlägg och sa att jag skulle vara här hos dig, då var det en länk direkt till din profil och det gör jag också när jag själv sänder live och hamnar man ju direkt på den eller på ett inlägg, men då måste du alltså ha femtusen följare och ”följ” som dig primära knapp för att du ska få funktionen. [00:37:33][53.3]

[00:37:35] Då ska jag följa direkt vad man kan göra det igen. Vad var det jag tänkte på. Jo hur får man påminnelse när man ska sända i Sverige. Får man att det står påminner mig. [00:37:47][12.2]

[00:37:48] Det handlar ju om programmet. Nu har vi olika program som heter String skinnjacka och jag vet även ni nu ta in båda de två har ju en inbyggd funktion så när jag skapar minst två så gör jag det antingen på stannade på tårtan och sen så när jag gör detta då ske schemalägga jag och då skapas ett inlägg automatiskt in och sända ut till båda ställena samtidigt. Det är billigare och då blev det som min med knapp. Hur skapar engagemanget där direkt också i själva. [00:38:27][39.3]

[00:38:29] Hur är ditt hus i ditt fokus. Men du lär ju ut eller inte. Men du har ändå ett till. Varför väljer du att splittra upp dig där eller för att du drar personer från fisk upp till långt in. [00:38:41][11.3]

[00:38:41] Eller finns det en annan strategi där mer än egentligen att faktiskt har möjlighet att jag kan sända till tre destinationer och samtidigt vilket jag gör. Sen är det ju mina föräldrar till exempel. De har ju inte ens ringt in men de sitter troget och tittar på mina livesändningar via Facebook. Jag ser ju att jag har ju inte så många men jag har kanske 15 personer som är med mig Paola på Facebook. [00:39:06][24.7]

[00:39:10] Jag hade i fredags 60 personer med mig på en liten del ligger väldigt högt och jag tycker det är fantastiskt ska jag säga att det är bra att du har det engagemanget det är bara hatten av. [00:39:23][13.4]

[00:39:24] När jag är inne och tittar på samma duktiga typ Lesbian Lesbian som ett exempel är en av världens bästa talare. Jag vet inte hur många på Twitter senare genom sina år. Han hade 45 stycken. [00:39:38][14.1]

[00:39:40] Jag sa till Joachim. Kolla bara 460 det är sjukt kul. [00:39:45][5.6]

[00:39:47] Men det skulle jag säga att någonstans där i paddling är en guide i form av mycket frågor frågeställningar plus att du är grym på att bara här. [00:39:55][8.2]

[00:39:58] Det är för att jag tycker det är kul att resa med barn som är här nu vill jag försöka lugna ner mig så att jag ska ta vad din förening ställning helt men jag vill göra i alla gärna ställa frågor så att jag tycker det är kul. Det är den energin som förmedlas och det är ofta det som jag får i feedback efteråt. Ett annat tips för direkt Alexander och det gör jag ofta avslutade jag mina livesändningar. Vad tror du när du får den här sändningen då får ytterligare lite information från mina deltagare som har varit med att vara tydlig. Det handlar ju om mig för att vara tydlig har de förstått vad vi har pratat om och framför allt att de som har varit med i livesändning då fått bära någonting jättebra så det är också samma sak. [00:40:47][49.4]

[00:40:47] Det handlar ju om en dialog. [00:40:48][0.6]

[00:40:51] Jag tänker så fort folk inte har mycket att göra med och alla ni sitter med. Jag tänkte en sista fråga gällande det här med grupper på hur snabbt de vill fånga upp din är jättedåligt och om du har någon annan fråga ska vi ta det med gruppen. [00:41:12][21.1]

[00:41:15] Det jag behöver gå upp och din är alltså de har ju kämpat och de har ju totalt tappat allting. För ett antal år sedan var gruppen superbra och så var det någon som bestämde sig fickan. Mindre bra är det hur du ska skoja lite så han bestämmelser för att stänga alla gubbarna så allting togs bort på flödet. [00:41:34][19.2]

[00:41:35] Inga inlägg alls i flödet. Allting var på alla som var i grupperna och ingenting. Tänk ungefär som stängda grupper på Facebook över en natt och tre. Då får Sverige jättemycket så att vi hade bra engagemang det bara försvann och jag kan säga att jag har en grupp på Linkedin som har kapat 2500 medlemmar som handlar om sociala medier digital marknadsföring. Man får inte ha ringt in i år i landet och då finns inte engagemang. [00:42:08][33.2]

[00:42:10] Det händer liksom ingenting man får knappt normalisering och även när vi lämnar denna fråga. [00:42:15][5.2]

[00:42:17] Jag har en specifik fråga till och det är när bör man sända. Jag älskar alla precis som du gör även när jag kör nu. Jag testar klockan ett steg längre än jag Joakim kör ju faktiskt en Home Office där du har varit jättekul. [00:42:35][17.6]

[00:42:36] En rolig grej bara för att man ska kunna göra någonting annat än att utforska mitt liv och bli ännu bättre. Men vad finns det för tid därför att jag när jag ser att du känner på månarna vet att Michelle till exempel som också är duktig på att köra och månar. Jag tänkte att det kanske är månader det här med sju och åtta när man är på väg till kontoret eller liknande med en ny hemma så finns det. Vad vet du om metrik som du vet funkar. [00:43:03][26.9]

[00:43:06] För det första så måste man utgå från sin målgrupp så att man vet liksom att de är tänkta av publicerat inlägg eller 8 av 30 alltid och sen när jag har varit gäst hos andra har jag fått möjlighet att påverka till exempel. Långt in på den. Vi kör tillsammans klockan åtta och då har vi också måndagar precis som Mikael gör. Jag beställer bara fått av 30. [00:43:33][27.1]

[00:43:34] Tack vara precis det här med pandemin att vi vill flytta och inte så mycket fram och tillbaka till jobbet längre utan utan många som hänger med vad de skriver ju faktiskt i chatten med min kaffekopp och då är jag redo liksom. [00:43:48][13.8]

[00:43:49] Vi har liksom skitit den tiden på morgonen och för mig så funkar det jättebra mot av 30 men jag ser flera som sänds av Viljo faktiskt så jag tror att antingen på morgonen eller lunchtid är nu det som funkar bysantinsk kick startar man igång rejält med ny kunskap och härlig energi. Eller så kör man. Det blir ju också bra kunskap men att man kör vi nog. Men det viktiga är ju att man får med sig någonting att vi som lyssnar det ska få med någonting. Det är det som ska vara det primära målet [00:44:22][33.1]

[00:44:23] och då får jag väl säga det som en avslutning som du säger. Vad fick du med dig när du frågat. Jag måste ju. Måste verkligen lyssna på min lärare som är med på finns. Skriv gärna vad du fick med dig från dagens. Var bra ledsen ska ha all feedback ska man prata annat. Varken bättre eller blir allt kanske vet. [00:44:44][21.1]

[00:44:45] Jag tycker jag älskar sitt är både bra och dåligt och jag ger gärna vi än vill så är det inte alla människor som tycker likadant blir jag när vi ska säga till dig och mig som du kanske inte vet exakt vem du är eller hur du tar emot detta. [00:45:00][14.3]

[00:45:01] Det är kanske lite klurigt men jag har ju fått feedback genom att prata snabbt och då får man vara beredd på det. Men jag brukar vara ganska snabbt jag är snabbt i livet kan vara. [00:45:11][10.0]

[00:45:11] Det fina är att du ska se den här sändningen igen om du vill. [00:45:15][3.8]

[00:45:17] Fast du tänker egentligen bara fått uppdrag [00:45:19][1.6]

[00:45:24] tänker lika som person jag. [00:45:29][4.4]

[00:45:29] Jag gillar ju fart och fläkt och jag är ju EU sådan som on. För min del kan det ju bli tvärtom. [00:45:35][6.1]

[00:45:36] De är en annan sak om jag vill gå in på en webbsida där det står en person som hej och välkommen. Idag tänkte jag kanske att vi ska prata om [00:45:52][16.1]

[00:45:56] storyn eller lämnat. [00:45:58][1.8]

[00:46:00] Jag har vi svårt för oss att här behövs. Jag måste vara mig själv och det är också viktigt att den personen som lyssnar. Du har ju sagt att dina favoriter blir eller eller det är vad du promenerar med hunden. Vad det än är får man lyssna på podcasts då har du dina favoriter av en viss anledning. TV programmen Netflix är samma sak här. [00:46:24][24.4]

[00:46:25] Det är ju inte kompromissen. Då är ju liksom hela tiden ett budskap när vi kör. [00:46:29][3.5]

[00:46:31] Ja absolut. [00:46:31][0.8]

[00:46:33] När fick vi någon värdig deltagare tagit med sig inspiration. [00:46:37][3.4]

[00:46:39] Jag vet inte om han stannar. Nej jag tror inte jag tror att jag fått någon mer. [00:46:42][3.2]

[00:46:43] Jag har inte samma aktivitet på bänken men jag ser det sjätte som jag vill ha i min iPad fått vara kvar för jag tittar ner för får se om det är svårt med elva personer som är kvar jag eller min dotter som är fortfarande kvar. Vad har du tagit med alla på detta. Berätta för mig ge mig feedback kan man berätta vad har det specifikt tagit mig från den här sändningen. [00:47:11][28.6]

[00:47:16] Sen är det ju så här hos mig i alla fall så är det så att det finns ju ganska många som tittar på min sändning efterhand så jag har 200 kommentarer jag kan ju ha 50 kommentarer på livesändning som fortsätter med både fredag och lördag för att folk ska gå in och titta när de har tid. [00:47:34][18.4]

[00:47:36] Det är det man säger också att det här är ett långsiktigt arbete. Varför jag frågade varför du har hållit på ganska länge inom det här. [00:47:42][5.8]

[00:47:42] Det är för att våga och jag tycker jag ska sända media ut i chatten här nu innan vi börjar runda av med just det här med att det är något sexigaste på väldigt länge inom det här området. Sedan har ju inte längre infunnit sig 25 år men då på väldigt väldigt tidigt hela tiden ytterligare fram och hela tiden hitta det många av er som kanske kommer in här nu är nya eller så har ni på länge men inte vågar. När jag säger så här är som jag är en student. Jag hade ingen aning om hur det här funkar. Jag kastar mig framåt förhoppningsvis kan man få mer kunskap. Därför tycker jag var jättekul och meddelande att det var så pinsamt att du bjöd in. [00:48:22][40.0]

[00:48:23] Coacha mig upp och det var jätteroligt och jag har inte sett något program där man har coach så att man det om att speciellt när man har lyft upp en profil lite som totalt har man har gjort en total distans. Så om du tänkt att ta upp en ny marknadschef profil som är med i livesändningen och sedan om profilen totalt såga mannen så var det inte bra så jag tror det har hjälpt mig. [00:48:54][31.1]

[00:48:56] Nämen STORT TACK. STORT TACK Linda för dök med ett stort tack för ni som var med i chatten. [00:49:01][5.5]

[00:49:02] Tiden går fort än de bilar nästa gång nu sände jag bra. [00:49:08][5.9]

[00:49:09] Hur ser du strukturen. Det är lite struktur missar från och med nästa är nästa bomba nästa land är på måndag då kör vi tillsammans med Elmehagen. [00:49:20][10.5]

[00:49:21] Där kommer vi prata om hur investerare tittar på bolag och investerare tittar på ditt bolag och vad du bör tänka på när du vill attrahera investerare framåt för att kanske sälja eller ta in kapital eller för att fusionera dig eller bara satt där. [00:49:37][16.7]

[00:49:38] Det kommer bli ett intressant avsnitt och då får jag göra det också på fredag 8 30 kör jag liv och då har jag bara man med mig som är en av Sveriges bästa Good marketing. Kommer att bli grymt avsnitt av flera av 30 om när någon som vill lära sig om hur man gör bra marknadsföring [00:49:58][19.9]

[00:50:01] du då får jag tacka dig linda och tacka er i chatten. Stort tack för att ni var med. [00:50:05][4.3]

[00:50:07] Nästa måndag då vi syns i flödet [00:50:10][2.3]

[00:50:11] gör vi gett Hej. [00:50:11][0.0]

[2735.5]