Sälj med hjärtat! – Intervju med Björn Strid

Sälj med hjärtat! – Intervju med Björn Strid

Vi startar upp våren på bästa sätt med säljexperten och författaren till boken ”Låt hjärtat slå ditt säljrekord”. Alexander får möjligheten att på denna ”Live” snacka om hur Björn gång på gång lyckas slå säljrekord var än han hamnar. Vi kommer ta det från början, när han startade sin karriär på Hemglass i Sverige AB för att sedan gå in i post och logistikbranschen på TNT, Swiss Post och DHL.

 

 

[00:01:02] Ett. 0 0 0. Äntligen ska våren sätta igång. [00:01:08][6.6]

[00:01:10] Det ska bli riktigt riktigt kul och det är kul att ni är med oss. [00:01:14][3.8]

[00:01:15] Kul att ni har checkat in. Jag tror att de flesta sakta börjar jobba jag började jobba med första idag. Det är riktigt riktigt skönt. Riktig skön ledighet har jag haft. [00:01:24][9.0]

[00:01:25] Det har varit välförtjänt så snart man kommit. Det har bara blivit bara så mycket. Än 27 som har startat på bästa sätt tycker jag hoppas ha startat bra för er också. Vi håller på uppdrag deras studier hemma. Jag har lite att säga mobben contemporary art även bara kallas för jag försöker ständigt Sacha i ån. 80 talet bar känsla jag vet inte men jag är uppvuxen. Jag tyckte att lyssna lite sjöman så jag hoppas att ni tycker om det. Jag bygger på den här studien där ni får jättegärna kommentera om ni tycker att det ser bra ut ser det ut. Eller ska man ha sagt inskränkta tråkiga gränser. Jag vet i alla fall. Hon är i dag en fantastiskt att få starta upp den här våren och med ett ämne som jag vet att ni vet som har fått mig ett bra tag älskar och det här med hjärtat. Att sälja med hjärtat. Därför är det superkul att göra det med oss. Men för dig som är första gången checkar in den här kanalen varför du gärna får checka in igen och igen och igen den här kanalen är för dig som jobbar med tillväxt i ditt bolag på ett eller annat sätt bidragit till att våra bolag oss själva ska hela tiden utvecklas utvecklas viktigt avvecklas. Det är en konstant. Här bjuder in gäster här bjuda in föreläsare författare inspiratörer men också praktiker. Jag älskar ju praktiken att de som också till kritiserar men som tar teorin i praktiken och ser vad som funkar som inte funkar så att vi kan lära oss mycket mycket snabbare och inte kanske gå i samma fällor om de redan har eller gör och lära sig av varandra. I dag har jag Björn Strid med mig. Han har också skrivit den här fantastiska lättlästa och jag gillar lättlästa böcker ibland vill man ha tunga böcker. Alla de här böckerna är liksom lite Master mycket teorier men det här är ett skönt avbrott liksom det är skönt. Bok skriven låt hjärtat slå ditt selleri Cordelia. Den kommer vi prata lite ur idag och också tänka lite perspektiv nu. [00:03:48][142.8]

[00:03:49] Hur mycket ska vi låta hjärtat. Jobba och sälja inför 2021. Det kommer prata mer med Björn och Björn säger experten. Han är författare till den här boken. Han började sin står på H&M glass och jag tänkte börja där tänkte jag för att den har så mycket sköna stories i sig och sedan sedemera gått ner i logistik branschen. Nu är han försäljningschef på Anticimex. Jag tycker att vi kastar upp priserna välkommen. [00:04:17][27.9]

[00:04:22] Lite självstyre domarna om de hade. Kul att det blev jag. [00:04:30][8.0]

[00:04:31] Tusen tack. [00:04:31][0.4]

[00:04:32] Alexander är riktigt riktigt roligt. Hur var ditt jullov sett ut. [00:04:39][6.8]

[00:04:41] Ja det blev låg och jag var faktiskt helt ledig också. Det har varit väldigt bra. Det har varit lugnt för de allra flesta. Det är märkligt när släkt träffas och ingen kan kramas om så det här är ju en kram. Kram med släkt. Men det är mer tummen upp och så där exakt. [00:05:01][20.8]

[00:05:02] En lite speciell jul. Jag hade också just där man visste inte hur man skulle göra. Det var lite rörigt även i vår familj så hade vi lite äldre man vet inte riktigt ska man fira ska man inte men jag har ingen högoddsare i familjen. Min äldsta dotter om hon varit sjuk 70 procent av alla jular. Av någon konstig outgrundlig anledning drog på sig en influensa eller någonting annat precis innan hon kände sig lite så där. [00:05:28][26.0]

[00:05:29] Dagen innan jag blev ensam fyra i närmsta familjen hemma. [00:05:33][4.0]

[00:05:35] Härligt. Björn du. Vi ska prata om hur vi ska låta hjärtat slå dina rekord hur hjärtat ska arbeta i affärer med tänkte kan man inte bara börja lite sa din står för din står är ju jag har ju hört från dig och använd till som jag sa till dig när bjudit in dig på den nu tackar jag så har jag hört ditt namn så många gånger. Men vi har ju haft en närmare relation än dålig. Vi har suttit i en styrelse tillsammans och så vidare men det har bara flugit mig förbi. [00:06:08][32.1]

[00:06:09] Men varför tar inte Björn Det var så jäkla kul att du är med just just idag. Det är ju super roligt. [00:06:13][4.8]

[00:06:16] Jag ska börja lite när du börjar i din cell i banan där under farsan skrivbordet jag satt och lyssnade på om var en riktig säljare eller om han var det och det är härligt när man kan blicka tillbaka på minnena jag kommer ihåg det liksom att den är den att få få ligga med hans fötter och han satt och ringde och jag hörde ju också hur han ställde om från att kanske ha varit på ett sätt antingen arg eller vilket synes Modano var en varg. Så ändrade han till ett speciellt läge när han satte i gång och ringa och det där glömmer jag aldrig. [00:06:55][38.8]

[00:06:57] Han hade ett sätt att kunna ställa om i sitt eget liksom sin egen sinnesstämning om upprustning och roller. [00:07:05][7.9]

[00:07:06] Men i alla fall försökt göra det. Sedan glömmer man ju bort det där också men man kan ju se det som man kopplar på det liksom att man ändrar sinnesstämning för att det är ju så kort tid på dig. Det här är ju extra relevant idag. Vi är jätte känsliga i kommunikationen. [00:07:26][19.9]

[00:07:27] Vi väljer att klicka bort bäst. Jag tror mycket på att ställa om. [00:07:33][6.0]

[00:07:35] Hur har din verksamhet och er verksamhet påverkats. Liksom om man ska titta lite nu i dag så kan man kasta oss tillbaka men jag tänker bara fortsätta ett nu läge på marknaden och lite sådant. [00:07:46][11.7]

[00:07:47] Alltså just det ja. Man ser ju att många företag inom restaurang har det väldigt tufft. Där har vi mycket kunder också. Så där ser vi att det är tufft. Är det tufft för kiosker. Ja alltså mat och restaurang hotell där är det kämpigt och det är väl främst kategorin vi ser just just nu. I övrigt så tuffar på just nu i alla fall. Man får ta det nästan från vecka till vecka nu tycker jag. [00:08:24][37.0]

[00:08:26] Det har ju varit väldigt väldigt många bolag så är det ju helt helt klart. Men men om vi kastar oss tillbaka måste vi inte kasta oss för mycket fram och tillbaka tycker jag det är vad som är just satta och beskrev hur det satt under pappans skrivbord och lyssnade på hans samtal. [00:08:42][15.5]

[00:08:43] Men det här ledde ju vidare eller hur du startade din karriär eller din karriär på på hemma. Kan du berätta lite om det. [00:08:50][7.4]

[00:08:51] Ja. När jag kom hem hade jag varit Lapplands jägare och gruppchef en jägare grupp i Kiruna och det här var Stockholm som var tuffa och det var norrlänningar som var ännu tuffare kanske. Och när jag kommer hem så säger pappa att det är dags att börja betala hemma 18 100 kronor. Så jag var tvungen att ta ett jobb och då fick jag ett jobb tipsar min bror som men sök på glass så där och högg direkt på det där men jag märkte en sak där redan man få åka med och följa med och jag märkte redan direkt att herregud att få träffa människor på det här sättet på deras hemmaplan är ju rena drömmen om man älskar människor som jag tycker väldigt mycket om människor. Det blev så naturligt. [00:09:44][53.4]

[00:09:46] Men du beskriver i bok jag boken Att sjöman partier men framför allt en sak som jag gillar och som jag tror att många. Jag ska inte säga det men man generellt idag och om man tittar på alla siffror som inte fått så bra på jobbet att de inte engagerar och jobbar inte mer än så absolut behöver. Och så vidare och det ser man ju tända ganska mycket. Men du visar ju precis motsatsen. Du snarare integrerar och hittar på nya saker de givna rötterna var på hem. Fast de gjorde du själv om du hittade saker. Vad kommer det ifrån. [00:10:21][34.5]

[00:10:21] Vad kommer du att säga nyfikenheten sätten att göra om kanske redan uppsatta regler och styrning jag kommer ifrån klockrent att du tar den för det är just nyfikenheten Det är den som jag håller med om att jag har mer med den än idag och det som händer på som jag tror är relevant absolut idag också. Det är det att jag bestämde mig väldigt tidigt att här ska jag göra mitt bästa från min första dag till den sista scenen under bli tre månader ett par år eller som det blev sex år det blev sex år på hemmaplan och jag gav allt jag kunde varje dag. Det var ju det som gjorde att det blev den här fantastiska säljer resan. [00:11:09][48.0]

[00:11:11] Vem vågar du. Vad var det som gjorde att du vågade gå utanför ramarna. För att jag menar om man nu kommer som ganska ung vilket var det tillfället du kommer in. [00:11:21][10.6]

[00:11:22] Du ser andra möjligheter. Du verkar drivas av en inre glödande att prestera. Det kommer vi kanske lite från pappa säkerligen också men i Matteus refererar mycket till pappa i boken Lyssna på män. Men vad kommer den här lite rebelliska dra för du gjorde ju saker och ting som kanske inte var precis det som alla andra gjorde. [00:11:39][17.1]

[00:11:41] När man tar de delarna. Då var det ju det här när jag började. Det var inte så många som kom ut med mig. [00:11:47][6.2]

[00:11:48] Jag stod där och det var inga som dök upp och min chef fråga är alltid alla varje dag. När man kom tillbaks. Hur det har gått liksom och så då att inte komma tillbaka med en försäljning. Det gjorde ju liksom att jag kände en press på mig att jag måste hitta på någonting helt enkelt och det vågade jag ju för jag hade ett extremt självförtroende efter min tid som gruppchef vid Lapplands ägarna. Det byggde upp det mentala hos mig väldigt mycket så det var inga konstigheter egentligen. Men det var den viljan det ni förstår. Man stannade kanske bara 300 meter stannade stannade 150 meter upp. Tro det eller ej det kom ut någon. Bara för att det var utanför dörren. Det kändes som att det var personlig service och gjorde fler stopp. [00:12:44][55.8]

[00:12:45] Men det är en helt annan relation än vad man kan tänka sig att de flesta ja nu ta hem som varumärke men liknande inte gör. Vad var det där. Vad var det där hjärtat kom in i bilden eller hur. [00:12:58][13.4]

[00:13:00] Då kommer du nog till punkt nummer ett som handlar om att sälja med hjärtat. Där kan man säga att att sälja med hjärtat. Det handlar om att relationen är viktigare än affären och när relationen blir viktigare än affären då är det som så att oavsett hur mycket man kunde köpa eller om man inte köper en dag så har den här relationen. Kommer du att köpa eller kommer hjälpa dig på något sätt. [00:13:28][28.2]

[00:13:29] Det var det här jag byggde upp med åren från att det nästan inte var några alls på så kommer att handla till att det stod och köade på varenda stopp jag kom till Stockholm och väntade. Det var det att jag hade en relation med var och en av de där allt ifrån mamman som jag visste kanske var ensamstående till till barnen. Visst om de höll på med någon idrott till pappan och det var ibland galna grejer jag var med om men jag var ju på ett ställe där jag såg en pappa som borde ha varit på en annan adress om jag säger så. [00:14:02][32.9]

[00:14:04] Han var ju lite väl mycket. [00:14:06][2.2]

[00:14:07] Man får veta lite väl mycket så där. [00:14:09][2.3]

[00:14:11] Men när du säger det här som är en av de första stenarna att prioritera relationen framför där har man ju mycket i dag liksom debatten du. Jag tror vi alla är överens om att relationen är viktigast som jag inte gillar dig Björn du illa mig då kommer vi sannolikt inte göra affärer med varandra ska extrema saker till för att vi ska göra affärer med varandra. Så att någonstans så börjar jag med att lita på den här personen men sedan övergår vi ganska snabbt till att vi har en produkt och en tjänst som är viktig och debatteras det mycket idag tycker jag fortfarande men nu upplever man att man säger ja men vi köper inte av relationen vi köper produkter och tjänster vi köper värden vi köper Effekt någonstans. Det stämmer till viss del kan vi inte bara kommit ut om de inte hade tyckt att glassen smakade gott men var vars vad är det därför tycker jag det alltid finns den här. Det finns den här polariseringen i svart och vitt jag vet att världen är inte svart eller vit men ni är mer på vad jag menar att diskutera oftast. Men vi gör en relations relation. Ja du har en produkt som jag menar är den typ av sanning med precis. [00:15:23][71.8]

[00:15:23] Nej men det är väl även en kombination. Sen har man kanske ett huvud i riktning och det är jätteviktigt inom försäljning att du har ett tänk kring hur du vill sälja som dyrt. Tänk är att relationer bygger kring det. Sen skulle man bryta ner det där och då kanske man skulle se taktiska gula taktiskt pröva bra att det upptar en dag efter eller en vecka efter det där är jag dålig på då kanske du kommer in på andra delar hänger du med. [00:15:53][29.4]

[00:15:54] Så jag tror att det är en mix och det kanske nu med pandemin som han varit som jag tror många kommer komma till insikt Det här med relationer och alltihop att man kanske har slarvat när man har sprungit på is i sina hjul liksom med med alla relationer. Därför passar det ju så bra idag med det här avsnittet också för jag tror att nu börjar folk lyssna lite mer åt det här hållet med mer rekommendationer och relationer. [00:16:23][29.4]

[00:16:26] Du har en passage i boken Jag ska inte ta för mycket vad vi kan prata om annat. Vi kommer att prata lite fram och tänka och för att få dina insikter. Det börjar med punkt detta tycker jag är viktigt med att det finns en sektion i boken som jag tycker den kommer in ganska tidigt i början men som jag tycker speglar också sättet att din mentalitet kan man väl säga men också effekten av det det finns en än en session med en man som heter Frans. Skulle inte du vilja beskriva din relation till den här mannen Frans och vad som ledde till den här personen och vad du fick upptäcka och sedan ha KUL att du valde det starkt. [00:17:07][41.6]

[00:17:08] Det är mycket starkt. [00:17:08][0.5]

[00:17:14] Jag kollade så noga på det du får du får stanna där. Där är min roll så vi kan hålla på hur länge som helst. [00:17:23][8.4]

Alexander: [00:17:23] Men jag tycker, får jag bara beskriva den, så innan för dom som, för jag läste den hära, jag läste den hära delen i boken om Frans och jag fick en så stark koppling till en bok utav Tony Hsieh som heter ”Delivering Happiness”. Eh åh Tony Hsieh är ju en utav medgrundarna, var en utav medgrundarna, han tyvärr gick bort tragiskt väldigt ung i en olycka förra året, men han var ju en utav mina sådana hära, vad kan man säga, husgudar till när det kommer till att bygga fantastiskt bolag, åh mindset och kultur. Och han har i sin bok just det här samma, samma sätt att beskriva, jag fick så stark koppling till just den här Frans i din bok, just hur, hur det inte handlar så mycket om affärer egentligen, det handlar om människor och det var det jag gillade, jag gjorde så stark koppling till den. En annan fantastisk bok måste jag också säga, ”Delivering Happiness”. Men kan inte du skriva den, det vore.. [00:18:17][54.0]

Björn: [00:18:17] Jag ska beskriva, för nu när du sa det här med Frans, det är ju så aktuellt nu med människor som är ensamma och [00:18:29][11.1]

Björn: [00:18:31] jag upptäckte ju det här redan nittio, [00:18:33][2.1]

Björn: [00:18:35] Ja vad blir det, säg att det här var nittiosex dårå. På den tiden var man också ensam. Vi pratar kanske mer om de nu, men dem här var ju väldigt ensamma och dem bodde ute på Ekerö vid Tappström, åh han handlade ju inte alls mycket heller, utan det var ju alltid två liter vaniljglass, det billigaste vi hade för tjugofyra kronor. Det är också ett tecken på att han ville helst ha en relation, att han gick ut och handla det var nog mer för att få någon att prata med. Det var bara det att min mormor, morfar och farmor gick bort nittonhundra sjuttioåtta och jag är född sjuttiofyra så när jag var fyra år så dog alla dem här tre inom loppet av fem månader. Och det gjorde att det blev ett stort hål i mitt bröst av saknad utav dem här, för det var så härligt att höra deras prat och så där, återigen man låg på golvet kanske och lekte med några bilar och så hörde man det här hur dem pratade. Och det var det jag kände med Frans att den där rösten hade jag saknat, så att jag lät honom få ta väldigt mycket av min säljtid faktiskt och det här känner alla som jobbar i butik och har läst min bok, dem bara ja men vi har massor med såna här exempel liksom, som dem då lägger ner tid på. Det är det fina med det här dårå det var ju det att, nej med det var ingen stor kund, men vad var det han gjorde, ja men han kanske var hela min Ekerö-turs största ambassadör. Han berättade för omgivningen att, hur vänlig jag var, att jag alltid höll tiderna och så vidare. Om jag var försenad så kunde han säga till kunderna att det beror väll på att det är tjugofem grader, det är löning och liksom alla ska ha glass, så Björn kommer, han brukar alltid hålla tiderna och mycket riktigt så kommer jag där runt hörnet sen ändå och han höll kvar dem i stället för att de skulle gå hem och ge upp. [00:20:41][125.2]

Alexander: [00:20:43] Men du gav ju tiden till honom, han blev din ambassadör på riktigt. [00:20:47][3.7]

Alexander: [00:20:47] Han värnade dig väldigt väldigt väl under, jag vet inte hur lång tid ni ni hade den här relationen, men ett bra tag och sen, sen händer det som man inte vill ska hända och vad är det du upptäcker där som jag tycker så otroligt fint. [00:21:01][13.7]

Björn: [00:21:03] Nä men det var så här, de handlade ju, han blev sjuk och det blev hans fru då till sist som kom ut och gjorde de här beställningarna och dem hade väl kanske två år innan gått över till att köpa Mazariner då som var dubbelt så dyra dårå som glassen, så att det var dubbelt upp omsättningsmässigt där dårå. [00:21:23][19.5]

Björn: [00:21:24] Så dem kom ut och handlade, åh.. [00:21:25][1.2]

Björn: [00:21:27] Runt på gatan, jag såg hon stod ute åh vänta och hela hennes kroppsspråk var, hon var i hopsjunken liksom i kroppen när jag svänger runt, så jag förstod ganska snabbt att han har nog gått bort här nu. Så jag slutade att spela och jag åkte fram, jag hoppade ur bilen och omfamnar henne och hon hade ju såhär lite tjockare glasögon, det var ju som lite champagne botten så när jag stod då och tittade in i hennes ögon så ser man ju liksom som badkar med vatten i nedre delen av ögonen och vi behöver inte säga någonting till varandra, vi stod bara och tittade på var.. (Det är okej) [00:22:11][44.1]

Björn: [00:22:20] på varandra och sen, em sa hon att.. [00:22:20][0.1]

Björn: [00:22:22] Det var ett tag sen jag tänkte på det här märker jag, nämen och så sa hon jag vill visa dig någonting och då gick vi in i köket och hon öppnar frysen, åh i frysen då så är den, den är full av Mazariner då, dem har ju inte hunnit äta alla dom här Mazarinerna som, som hon har köpt då. Utan han har antagligen legat i sängen, vaknat när han hört melodin likt ”Paolos hundar” och ropat, gå ut och köp Mazariner av Björn och så har hon sprungit ut och köpt Mazariner av Björn. Nej med den berör mig än idag, den här storyn. [00:23:08][46.5]

Alexander: [00:23:10] Den är så fantastiskt fin för det är just det där att, när man bygger en relation på ömsesidigt, precis som du beskriver här, så liksom den blir livslång, den blir så enormt stark och jag tror att kan man ta en uns av det, man kan inte ha alla kundrelationer på det sättet, men du kan ha och bygga fler sådana relationer som blir meningsfulla och det är det jag gillar med det där. [00:23:32][21.9]

Björn: [00:23:33] Här vill jag sticka in någonting, för det är så här, det som är med det här det, folk blir, man skapar relationer som man tror är ”smart”. Hänger du med, man tror att man är så smart med att välja exakt vilka relationer, så att det blir nästan översmart vilka relationer man har och det är det som straffar längre fram när man står kanske i en ny situation. Då är man i en situation där du inte har dem här relationerna åt alla håll och kanter. Jag kan säga dig att det varit så många stora affärer som jag har gjort genom åren, genom att det inte har varit smarta, alltså det har inte varit så smart, det hade varit kanske det smartaste att ha åkt förbi helt enkelt. Men jag har stannat för att jag har brytt mig om människan, återigen människan har varit viktigare än avtalet men det har lett till att jag slagit alla säljrekord som jag gjorde då fram tills, jag har ju varit på andra ställen också. Naturligtvis var det inte vårt rekord. Men i den här med i boken är det ju bara rekordår med en fantastiskt. [00:24:52][79.1]

[00:24:53] Och jag tänker för sedan gick ju vidare från hemligaste skriker du vidare när du varit logistik branschen i många år och sen har det gått bra. Efter det att du har gjort det här är det väldigt många år. Vad skulle du säger om man tar lite nu det här. Ny attityd. Vi och pratar om vad. Vad ser du framåt nu. Vad kan man ta med sig ut av det här. Vad ser du. Vad ska man säga. Trender låter så jäkla käckt. Det är inte vad jag ser det blir viktigare. [00:25:26][33.0]

[00:25:27] Ska det bli så här tror jag alla som lyssnar och kan hålla med om att relationer det är upp till dig. Med det menar jag med att vill du ha relationer så är det upp till dig att påminna om. Om du inte gör det om du inte drar iväg ett sms eller vad det är så är det oftast väldigt tyst. Men bara att du tar kontakten när då är ni kontakt igen. Är man det under en period ska fasas ut och sedan håller man kontakten på det här sättet och jag tror att det är hög tid nu att kanske be om förlåtelse till några kontakter som man tycker väldigt mycket om för sin del. Varför man inte har hört källor så är det dags så hög tid och bygga upp det här nätverket igen. Jag hoppas ju 2021 blir vändningen i år men jag är ingen är vad jag hoppas det kan hända att det var tufft år. I alla fall var det är ett perfekt tillfälle att börja jobba med sina relationer. Vad tänker du då säger så att jag tror det absolut. [00:26:51][84.2]

[00:26:52] Jag tror allt när vi kommer. Vi har gått ur. Vi är gått ur en. Liksom 2020 som var jäkligt starkt. Jag tror att vi människor alltid liksom hela tiden jag tror de mesta mästare. Jag tror man försöker tänka positivt. Jag tror att det är lätt att man försöker tänka positivt. Jag tror att det gett ett bra sätt att att omge sig med positiv. Det är precis som du säger att att ta tag i de här relationerna du vet ger dig bra energi och återuppta de kontakterna sitter inte passet och tänka att de borde ringa mig och ringde de senaste och sitter där precis som du säger att det är super superviktigt och att fortsätta så att man håller upp kontakten. I synnerhet också i tider där vi inte får träffas så är det om än viktigare. [00:27:43][51.6]

[00:27:45] Vad känner du mer. Vad kan du ge för tips och råd och lite sådana saker till människor som nu följer han med i chatten som följer med och lyssnar. Vad har ni för tips kring hur du ska låta ditt hjärta nummer ett att se människan som sådan att ta dig an. Eller har du några fler. [00:28:03][18.1]

Björn: [00:28:04] Ja att lita på att det kan vara extremt framgångsrikt. Oftast har vi kanske någon försäljning att det ska ske på ett annat sätt eller kanske lite mer forcerat eller varit mycket kring försäljning men lita på att det här är rätt är en rätt väg det finns fler vägar att lyckas inom försäljning det här är en väg som jag förespråkar och har varit väldigt framgångsrik för mig för jag är ju en social person som berörs av människor. Men man kan ju nå liksom på flera sätt. Men det jag skulle vilja ge som råd, för att försäljning det är väldigt stort område, så jag skulle vilja säga så här, som nummer ett att lita på det här. Jobba med andra som är kring, runt omkring det ditt erbjudande är, så ni är fler som har ögon och öron öppna där ute, så att det kanske är någon som har en liten väg in, så exempelvis jag kanske har ett tips till dig Alexander om, om en grej som jag hörde, bara för att vi hörs en gång i månaden exempelvis som ett exempel. Det skulle jag vilja att man bygger upp liksom några stycken som man hörs lite oftare med. Och sedan ärlighet. Och det är också kopplat till att sälja med hjärtat och jag har en jättebra story från en grönsaks säljare eller han har ett grönsaksföretag och han blev uppringd av Stefano Catenacci på Café Opera och Stefano ville bli kund för att han har hört att den här leverantören då har både bra kvalité och håller leveranstiderna. Och då säger han nej, den här grönsakshandlaren, du får inte köpa och då säger Stefano. Hör du vem det är som ringer? Ja det är just därför jag säger nej för att vi kan inte hålla leveranstiderna just nu, då säger Stefan, kan du sätta mig etta på listan när ni sedan släpper på igen, ja det har jag redan gjort. Där förstod Stefano vilken kvalité det var, åh då var han ärligt och hur många hade inte sagt i det där läget, ja men det fixar vi för det är ju Stefano Catenacci som ringer, så hade man, men vi fixar det och så hade det inte gjort det för det var ju redan fullt, så ärlighet, våga vara ärlig om, om leveranstider inte fungerar eller om saker och ting kanske inte riktigt lirar så som ni har tänkt. Och lita på att det kan bli bra ändå. I det här fallet så hjälpte Stefano till med femtio nya grönsaks kunderna i form av restauranger i Stockholm till den här kunden, till den hära grönsakshandlaren. [00:31:04][179.8]

[00:31:08] Det är fantastiskt bra. Bra. Bra tips. Det är jul. Jag tror att det är himla viktigt just det där som du säger att för vissa hållpunkter som är viktiga för ens verksamhet som du säger all rätt eller bara förtroendeingivande att att okej om. Om du till exempel leveranstider är en viktig parameter att precis som du säger vara helt transparenta med den. Den kommer ju bara ge mer förtroende och högre förtroende och det är precis det som effekten blir i det här fallet har de mer tips jag vill krama ur så mycket av som möjligt. [00:31:44][36.0]

[00:31:45] Men exakt när jag tittar ner lite för några missar någonting så bra. Det här har varit mycket tal nu under 10 talet framför allt mellan 2010 och 2020. Att telefonen är död och så vidare och så vidare. Det är en kanal. Jag ringer fortfarande och bokar möten via telefon och så vidare så att använda. [00:32:18][33.6]

[00:32:20] Jag skulle vilja säga så här det enda som är helt dött är stora massa utskick där man känner att att även om namnet står förtjänar man fortfarande att det är ett massivt skick. [00:32:35][15.0]

[00:32:36] Jag fick ett sådant här nu i helgen och kände direkt först blev jag glad för en person som jag ser upp till som hade mejlat. Men sedan så såg jag att det var ett massa utskick. [00:32:47][11.7]

[00:32:48] Han har i stället skickat det där bara till mig så hade jag tagit tag i det där. Det är jag väldigt känslig just nu och jag tror att ge tid. Det har blivit det har blivit hett i ett igen nu och jag tror precis som brinner på att jag tror att vi måste hela tiden vi har ju maximera vår själ. [00:33:12][23.7]

[00:33:12] Jag håller på läser boken fakturorna som är en fantastisk bok. Där tar man upp det här med gästhus. [00:33:20][8.5]

[00:33:21] Hur tillväxten har skett tillbaka från tiotusen år har vi gått som ett rakt streck och sedan från artonhundratalet har det gått så här. Vi vill effektivisera hela tiden och att vilja komma till det här Kofman till att jag tror att vi har kommit så långt. Effektivisering och att vi ska nå så många många fler hela tiden så att vi fastnade just precis som du är inne på då blir ju bombade nyhetsbrev ett alternativ eller vad det än må vara. [00:33:48][26.2]

[00:33:48] Men där blir vi också liksom lite mera. [00:33:51][3.0]

[00:33:53] Vad ska man säga avvaktande som du blir. Men det stämmer inte kan stämma. Man blir lite vilket är tråkigt att ingen någonstans en tanke om en krasch men den är inte direkt personlig och därför avtar en ny effekt. [00:34:06][13.4]

[00:34:09] Det man glömmer bort det man glömmer bort hur många man faktiskt ammar för det här var riktat försäljnings chefer i det här fallet och jag kan säga det att jag förstår försäljnings chefer som inte svarar längre nu. Själv är försäljningschef alltså det är från 06 25 hoppa in i bilen. Sedan jobbar jag i bilen till jag kommer fram. Om jag nu ska iväg. Sedan är det möten och det är fulla dagar hela tiden. Jag förstår om försäljningschefen inte hinner med. Så det behöver tricks för att nå försäljningschefen. Ja jag är nog här precis på morgonen strax strax före åtta kanske det sms som passar att ringa. Sedan skulle jag säga precis i slutet av dagen. Lunchen jobbar vi tyvärr också. [00:35:10][61.7]

[00:35:11] Ja om man inte ska vara a det när det gäller samma för vd och ägare i bolag tidiga morgnar. [00:35:24][12.3]

[00:35:25] Sena eftermiddagar. Oftast har de mycket att göra och sedan eftermiddagar över huvudtaget testa det som känns passande att jag ringer håller är kort skitbra. [00:35:35][10.7]

[00:35:38] Då har jag bostad i gång våren med ett fantastiskt avsnitt. Ett stort tack för att du var med. Stort tack för dina storys. Tack det var roligt att vara med här. Men tack björn. Vi har ju faktiskt en publik som jag är dålig jag får ju passning av min producent och Joakim Per som är med och i bakom kulisserna att jag är för dålig men jag vill ändå säga att Ella jättekul för din kommentar där och Saade också hur ni kommentera super super roligt att ni är mer kommenterar jag älskar du älskar att ni ställde frågor och svar. [00:36:17][39.4]

[00:36:18] Jag skulle bli bättre. Jag är så. Ibland blir man så sugen i gest det är svårt att hålla två riktningar Jag hoppas att ni tycker det är okej då du. [00:36:27][9.7]

[00:36:29] Björn du får springa vidare i måndagens sysslor. Stort tack från och med år får hålla dig frisk och ha en plastisk vår och fortsatt 20 21 har ett bra liv. Stort stort tack. Glöm inte bort nu Björns bok. [00:36:51][22.1]

[00:36:52] Den boken finns här. Den finns att beställa. Låt hjärtat slå ditt säljer rekord. Skicka gärna in den nästa vecka. Då kommer jag att prata med om aporna. Här kommer hennes bok Det är många som skriver böcker men det är kul. [00:37:10][17.7]

[00:37:12] Då vet man att då har man verkligen tänkt igenom sina idéer och kommit vidare och alla är forskare och vi kommer att prata dina dolda drivkrafter. [00:37:21][9.2]

[00:37:22] De sakerna som faktiskt driver oss på riktigt vad är det som driver oss i vardagen att göra det vi gör. Det är inte alltid så att man faktiskt kan se sig själv subjektivt och förstå det eller så blir det i det man gör. Man ser ju sig själv så att det ska bli så pinsamt att prata om allt. [00:37:38][16.3]

[00:37:38] Nästa vecka så kör vi nästa land och nästa vecka säger tala mer. [00:37:38][0.0]

[2082.3]