Varför strategiskt nätverkande är så viktigt- Intervju med Linus Malmborg

Varför strategiskt nätverkande är så viktigt- Intervju med Linus Malmborg

Här är ett ämne vi brinner för och vet är en av faktorerna för att skapa framgång, oavsett vad du vill uppnå i ditt liv. Det må vara ett uttjatat ämne: ”nätverk”. Men det är fortfarande så att 8/10 som försöker nätverka gör det fel och därmed inte får önskad effekt! Hör Linus Malmborg som är före detta elitfotbollsspelare och numera med och driver affärsnätverket Business Event Network. Vi kommer ta en dialog om kraften i ett nätverk och ge dig som är med tips och tricks för att komma igång. Även för dig som anser dig vara en guru på att driva affärsmöjligheter via kontakter så kommer du ha minst en golden nugget.

 

 

[00:01:07] Då är vi tillbaka. Ännu en härlig måndag. [00:01:13][5.3]

[00:01:14] Har ni vänner. Jag hoppas att ni har ett fantastiskt. Oavsett var du än befinner dig någonstans så pass att det är fantastiskt. Jag tycker att det är en fantastisk måndag som jag hittills har lyckats vara fokuserad på de viktigaste uppgifterna. Jag försöker ju jag försöker fokusera måndagar till att svara på mejl och inte agera med många härliga kunde jag hoppas göra likadant. [00:01:37][23.9]

[00:01:38] Kul att se att många checkat in i chatten. Jag tycker det här att det är ett ypperligt tillfälle att komma ut än idag med lite ett ämne som mig ganska kärt. Och det är ju det här med att connecta med varandra. Jag tycker verkligen att släng in er längd inne länk i chatten och se till att connecta med varandra i chatten nu passa på tycker jag att du checkar in ifrån. Det här är så och det här är ju showen för dig som jobbar med tillväxt. Här bjuder jag ju in både för läsarna inspiratörer [00:02:16][37.6]

[00:02:18] kring tillväxt och hur man kan tänka hur man kan tänka men mer också ganska högtflygande saker men jag pratar också med dessa praktiker. De som gör det som är ute varje dag och praktiserar det de pratar om. [00:02:33][14.8]

[00:02:33] Den här mixen tror jag väldigt mycket på för jag tror man kan hämta väldigt mycket därifrån. Idag så kommer vi ha Linus Malmborg med oss. Han är en före detta elitfotboll spelare som nu är med och driver en av Stockholm Sveriges Mälardalens största affärsenhet som heter Business väntat work. [00:02:57][24.1]

[00:02:59] Jag har fått loss honom nu en 35 40 med att fråga honom marknaden. Hur kan man optimera sitt nätverk som vi alla vet vilken anledning till varför du befinner dig på långt in idag. [00:03:10][11.0]

[00:03:11] Det beror ju på att du förstår kraften i att skapa Connection kontakter med andra människor. Du förstår att kraften ligger där men hur ska man gå tillväga. Vad ska man göra bäst praktiskt. Så jag tänker mig. Förlorar du som man säger på engelska låt Linus komma upp på scenen. [00:03:31][20.8]

[00:03:35] Lite musik också komma igång komma igång. [00:03:37][2.7]

[00:03:46] Riktigt kul att du mår bra. [00:03:50][3.5]

[00:03:53] Härligt. Jo jag mår fint alldeles utmärkt som sagt jag inledde med att jag hade ett bra fokus i dag på förmiddagen så det känns. Det känns bra det känns att starta veckan på rätt sätt. Hoppas du har flickvän. [00:04:04][11.1]

[00:04:07] Vad sa du. [00:04:07][0.3]

[00:04:11] Jag har dieseln. Jag vet att jag skulle få lägga kontexten till det andra och att jag har satt upp och att jag ska bara vara så maila till mig så svarar jag bara på måndagar skrivet. Det är en sanning med modifikation det klart att det finns vissa möten som kanske bokas eller bokas mitt i veckan där jag tittar. Men det är ett sätt att ändå skapa fokus. Jag försöker det funkar ganska bra det är inte mig vi ska prata om nu när vi ska prata om hur går man från att vara lite fotbollspelare till att driva och vara med och driva fast nätverk. [00:04:43][31.9]

[00:04:45] Hur gör man det. Det har väl också lite med nätverkande att göra tror jag. [00:04:51][6.0]

[00:04:52] Jag hade ju en verkligen att säga. [00:04:54][2.9]

[00:04:57] Sears var bra med bra Foppa snyggt. [00:04:59][2.1]

[00:05:00] Banan är nämligen som sagt en fotbollskarriär bakom mig nog inte så många som känner igen det namnet men har haft en elitkarriär i Sverige varför han var lagkapten i väldigt många år i olika klubbar och så vidare. [00:05:17][16.4]

[00:05:17] Han gjorde en mitt varumärke att man alltid var någon att lita på och så vidare. [00:05:21][3.8]

[00:05:22] Sedan fick jag kontakt med Robin Hildebrand som han startat och driver affärsenhet verket Business Network. Vi behövde snacka och lärde känna varandra under säkert ett halvår i varje fall. Och på den vägen var det. Han ville ha mig här och jag kände att det var ett ypperligt steg när jag väl skulle avsluta min fotbollskarriär och har varit kanon. [00:05:48][25.3]

[00:05:49] Det är sjukt kul och det är skitkul att det är så bra med. Återigen ganska oväntat att komma därifrån och sedan komma in i affärsvärlden och nätverkande men samtidigt jag vet ju själv att du själv är medlem. Vem har varit med länge skött ett ypperligt ypperligt jobb. Vad är om. Vad skulle du säga om vi ska gå in på det här med nätverken om vi pratar lite generellt först med det här med nätverk. [00:06:13][23.9]

[00:06:14] Vi har ju så många olika. Vad ska man säga. Folk olika sätt att se på det här med nätverkande. Du har säkert upplevt ganska mycket i matchen man har ju hundratals medlemmar i Stockholm Göteborg Malmö och angränsande liksom. Vad har du upplevt. Vad liksom vad du sett utmaningarna har varit skillnaderna och vad tror att människor ser det. Vilka är det på rätt sätt. Kan se på fel sätt och missförstå mig rätt. [00:06:38][23.5]

[00:06:39] Ja ni förstår vad du menar. Det är ju så det är lite diffust kan man ju säga. [00:06:45][6.3]

[00:06:45] Vad är nätverkande vad vill man få ut av det och så vidare. [00:06:49][3.2]

[00:06:49] Hur bedrivs det där. Det tror jag är en något större fråga än att bara att vara medlem på eller vara möjligt på Linkedin eller vara medlem i ett affärs nätverk och så vidare. Jag tror att det är mer än att nätverka och se kraften i det det tror jag mer är en inställning som man kan ha som man givetvis kan lära sig med tiden och genom tips och så vidare. Men det är en inställning som som man kan ha som människa på något sätt med många många. [00:07:20][30.8]

Alexander: [00:07:20] Många jag har träffat genom åren också. Du får gärna rätta mig om jag har fel här eller förstärka, men många framförallt inom sälj, när man pratar tillväxt, återigen vi är ju inte med i ett nätverk för att bara skapa polare, utan vi också med för att faktiskt det ska driva affärer fast kanske inte direkt, men där jag märker väldigt mycket att många, jag vet inte om du, du får jättegärna ge din kommentarer här med många är kanske lite för, eh man har för kortsiktigt perspektiv, man orkar liksom egentligen inte vänta. Man tänker så här, ja men nätverk är ju en bra kanal, det har alla pratat om, man går med i ett nätverk eller man rör sig i en viss nätverksgrupp och sen så ger det inte ett resultat på en månad och så ger man ofta upp. Eh, har du samma typ utav liksom känsla, har du? [00:08:02][41.2]

Linus: [00:08:03] Ja, men absolut det, det finns det ju. Det finns det ju absolut exempel på och många som tänker på det sättet, det är jag, det är jag övertygad om liksom. [00:08:11][7.8]

Linus: [00:08:12] Men det gäller ju på något sätt att se det för, för vad det är i ett större perspektiv och se dem här relationerna du bygger. Och göra det på ett strategiskt sätt för att långsiktigt med hjälp av tålamod och med hjälp av liksom tillförsikt för framtiden kunna, kunna bygga ditt nätverk och sedan efter, efter ett tag. Visserligen det finns väl jättemånga exempel på folk som gör affärer direkt som är med i ett affärsnätverk, men just nätverkande som ord och som fenomen liksom att det bygger ju på tid och det bygger på att bygga förtroende och tillit hos varandra. Och det gör man ju över tid när man ses regelbundet och när man har en strategisk tanke med det man gör liksom. [00:08:55][42.8]

Alexander: [00:08:57] Har du några så här grundtips då kan man, kan man ta några delar vi kan gå igenom tänker jag lite sådär, vad din erfarenhet är och lite, jag tänker du hade ju lite topics som jag tänker att vi kan, kan börja. [00:09:07][10.3]

Linus: [00:09:08] Ja, men absolut, eh alltså det är roligt att börja alltså ganska högt upp eller långt ner vad man nu ska säga i det här med nätverkande för att, vi nätverkar ju eller engagerar oss med människor, det gör vi ju egentligen hela tiden. [00:09:26][18.1]

Linus: [00:09:27] Vad vi än gör liksom, om du är och hämtar barnen på dagis eller om du är på en nätverksträff eller om du träffar människor på kontoret eller någonting. Du är ju, du liksom engagerar med människor hela tiden och dom här inofficiella nätverken eller kluster av människor. Dem finns ju överallt i samhället liksom, det finns dem som gillar att gå på vernissage, det finns dom som gillar att gå på fotboll, det finns dem gillar ditten och datten liksom, det finns ju, ja det finns ju liksom, det har ju alltid funnits i alla tider, det är så vi är, det är människors liksom, vi gillar ju att känna samhörighet med varandra och en tillhörighet och så vidare. Det jag tror som kan vara en nyckel i, i nätverkande det är ju att försöka vara spindeln i nätet lite grann mellan dem här olika nätverken. [00:10:15][48.6]

Linus: [00:10:17] För att fastnar man för mycket i sitt, med att bara umgås med folk, det kan vara privat det väljer man ju själv såklart men affärsmässigt också, med folk som tycker bara som du själv, då får du ju, då blir du ju bekräftad hela tiden, du får klappar på axeln, det är rätt, det är bra hela tiden, men efter ett tag så stannar ju utvecklingen är jag rätt övertygad om. [00:10:38][20.7]

Linus: [00:10:39] Så att försöka vara spindeln i nätet, att komma in i olika typer av dem här klustrena eller nätverk eller vad man ska säga för att få influens från olika sidor av affärslivet och olika delar helt enkelt, det tror jag är en, en stor nyckel i nätverkande generellt och någonting som man kan ha med sig liksom att så här, okej. I vanliga fall så går jag inte mot dem där människorna som står i det där hörnet för att dem inte känns inte som min typ. Nej, men det kanske är just därför du ska gå dit och bryta den isen för att kunna få influenser från deras håll, som du senare kan ta med dig in i andra. [00:11:15][36.1]

Alexander: [00:11:16] Och där tycker jag, där tycker jag någonstans att du säger en av de viktigaste poängen faktiskt med ett strategiskt nätverkande som kanske gömmer sig bakom den här direkta ”leadet” eller direkta affären du faktiskt kan göra. Där man då verkligen tänker inbox, är att precis det du nämner det vill säga att man kan skapa och ta influenser utav andra människor. För tar du influenser så blir det ju, det blir ju nästan som ett mentorskap, du får ju personlig utveckling, människor kommer att kunna se dig i din affär, dem kommer kunna vara ganska relaxade och dem har liksom ingen. Många utav dem här som du träffar initialt vill ju ingenting med din affär att göra men de kanske bryr sig om dig som person, vilket gör att du kan skapa ingångar, du kommer att kunna utveckla dig som människa, på i din roll. [00:11:55][38.5]

Alexander: [00:11:56] Och mycket av det har ju en stor, precis som du är inne på. Och det är, det tycker jag är superintressant också just att hälften ut av nätverken eller sextio, sjuttio procent skulle jag vilja säga, är att du själv växer som person. Om du då väljer att gå mellan olika grupper och liksom dra lärdom utav alla det här, ah de är en super.. [00:12:13][16.9]

Linus: [00:12:13] Ja, precis det här med att om du har med dig idéer från en typ av dem här nätverken då, om vi säger inofficiella nätverk eller kluster av människor och tar, du får en idé från någon att ta med den in till någon annan. För det är inte så många som befinner sig sådär emellan utan man, vi som sagt, vi gillar samhörigheten, vi gillar tillhörigheten, men dem idéerna du kan föra mellan dem här får ju absolut större genomslag då också, för då blir det någonting nytt ”wow” fan den här killen han har koll eller den här tjejen, hon verkar ha koll på vad hon gör. Hon har varit på det här stället och tar med sig idéer dit och influerar olika människor, vilket gör att du också liksom växer och kan skapa tillit och kan, ah, som vi är inne på eller som du är inne på med dem här livesändningen att skapa tillväxt i sina bolag till exempel. [00:12:58][45.8]

Alexander: [00:13:00] Fantastiskt. Ett Super tips! Har du ett till bra tips att tänka på när vi pratar nätverk? [00:13:07][6.5]

Linus: [00:13:07] Ah, men om det här första var mer för att förstå hur saker och ting funkar lite grann, så är väl det andra liksom att, eh att skapa för, att försöka skapa oss förtroende och tillit hos dem du träffar, vare sig om det på nätverk eller om det är nätverksträffar och så vidare eller om det är olika typer av mingel, eller om det är varstans du träffar folk egentligen. [00:13:31][24.4]

Linus: [00:13:33] Och ja det gör du ju. Det blir ju lite som en klyscha men det gör du ju genom att vara, tror jag genuint intresserad av motparten liksom. Du börjar inte med att köra din pitch och babbla på om det själv utan, att fråga den andra hur det funkar och var lite prestigelös i det också, för att få en förstå, hur funkar din affär egentligen, hur går det från kontakt till underskrift och hur jobbar ni vidare och så där. De, den, det intresset för en annan människa kommer att skapa förtroende och tillit. Och sen när du väl får frågan själv så har du ju koll på vad du själv gör och kan, kan bygga det där genom att, ah bygga dina, bygga dina relationer som är så otroligt viktiga för framtiden vare sig du ska bygga affärer i ditt nuvarande jobb eller byta jobb eller hjälpa någon annan. Det finns ju massa vägar att gå. [00:14:30][56.4]

Alexander: [00:14:31] Det där är ju super, om jag uppfattade det rätta då eller, eller bara liksom jag uppfattar det från min sida, men jag tror jag uppfatta dig i alla fall, det här att liksom att tänka på den personliga relationen också kanske till och med först för att bygga, bygga det här affärsmässiga, alltså så här, du kommer ju inte vilja köp, köpa en produkt eller tjänst utav mig om du inte gillar mig eller hur? [00:14:52][21.2]

Linus: [00:14:53] Nej precis. Nej, nej absolut inte. [00:14:54][1.4]

Alexander: [00:14:54] Åh att utgå därifrån först så här, om du inte, åh jag menar ett, det enklaste sättet att få någon att gillan en, det är ju någonstans att ställa frågor om den andra personen, inte om affärer, eller hur? [00:15:03][9.5]

Linus: [00:15:04] Nej, precis, nej men åh bygga den, nej men jag håller helt med, det är ju att intressera sig liksom ja, för att skapa det förtroendet liksom. [00:15:15][11.3]

Alexander: [00:15:19] Och där, vad är din, för här är ju jag jättenyfiken, för det finns ju så här jag menar, vi säger på sälj då eller säg att du är säljansvarig eller tex, extraansvarig. Jag har ju sett det här många gånger, jag vet inte om du också kan skriva under på det men, där man gör sig till liksom. Ah, men jag försöker vara intresserad utav dig men egentligen är det bara bullshit, att det märks så tydligt när man märker att man är ovan och man kanske faktiskt totalt är ointresserade och hur det lyser igenom när man faktiskt inte genuint är intresserad. Och jag har verkligen sett det tydligt, jag vet inte om du kan skriva under på det också eller om du har någon annan tanke med just, just vikten av att du själv måste komma in med inställningen när du kommer in i det här rummet, när du kommer in där. Nu ska jag vara intresserad av andra människor och har du inte gjort det innan, att jag menar du har så mycket annat stök och bök bakom dig och du vet när du kommer in i det här rummet, säg att du har stökat av en jäkligt jobbig dag eller vad det än må vara, att liksom så här, andas åtta djupa andetag innan och säg så här, nu kommer jag kliva in i ett rum med fantastiska människor, låt mig se vad dem skulle kunna ge mig och vad jag skulle kunna ge dem och bara vara genuint intresserad. Där ser jag ju också mycket skillnad, jag vet inte du har märkt det också eller om du kan skriva under på samma sak, just vikten av att så hära verkligen genuint vara intresserad. För det är då man kommer igenom. Annars är man, kommer man inte liksom igenom. Känns som att alla vi människor annas har en sådan här skyddbariärr, märker du likadant eller? [00:16:40][81.0]

Linus: [00:16:41] Ah, jag håller med dig till hundra procent. Det handlar ju mycket om vi alltså, vilka förväntningar går man in med, vilka målsättningar går man in med liksom och då är, ja det är klart att det finns exempel på när du säger, att man kommit in som liksom, ja haft en jobbig dag och så vidare liksom. Det är klart att det finns sådana exempel, men då gäller det ju att ha sina, alltså det här strategiska tanken, men varför är jag här egentligen. Vad har jag för syfte, vad har jag för mål, vad har jag för metoder som jag ska gå tillväga med liksom, för att kunna bygga dem här relationerna som är så viktigt. [00:17:16][34.7]

[00:17:18] Grymt. Har vi en till punkt på din hud. [00:17:23][5.3]

[00:17:24] Ja men det är väl lite [00:17:25][0.9]

[00:17:27] det är väl lite det du var inne på. När man hamnar i någon typ av att man ska prata om sig själv egentligen motparten till den andra dvs precis att prata om att bygga förtroende tillit. [00:17:37][10.1]

[00:17:39] Alltså det är din fallgropar som är så djup som någon när det kommer till nätverkande de om du bara är ute efter att sälja och det blir alldeles för slit. Då är det då är det svårt att bygga dessa relationer. Precis som du var dina polare Alexander med allt att relationen ska hamna i fokus och sedan. Affärer och så vidare. Som en konsekvens är du först ut att sälja och först ut efter att Hiss pitchade ge mål lämna ut dina visitkort och så vidare i nätverks sammanhang. Så upplever jag i varje fall att det är de människorna har det betydligt tuffare. [00:18:14][35.5]

[00:18:18] Så är det absolut och sedan ja eller vill du komma med något. [00:18:21][3.3]

[00:18:22] Nej Nej alltså jag tänker mig. Men jag tänker ju inte bara att jag vill bara förstärka det du säger därmed att det där kortsiktiga kontra långsiktigt att det finns ett naturligt lag i. Eller att det tar en viss tid för relationen att uppstå. Förtroende att landa på plats nummer tre att se möjligheter och sedan att liksom underhåller de här möjligheterna som komma igång. Att det kräver en viss kontinuitet och det är den kontinuiteten som jag tror många kanske inte riktigt har eller eller orkar ha med där som jag tror att det är fler som är mer chatten. Skriv animerat nätverk med ett befintligt nätverk i dag något affärs nätverk eller kanske sport nätverk eller bara skriv gärna ja eller nej i chatten om ni om med sådant vårt band. För er som är med där. [00:19:22][60.5]

Alexander: [00:19:25] Men om man nu tänker så här. [00:19:26][1.4]

Alexander: [00:19:26] Okej, men varför ska man gå med i ett affärsnätverk då Linus. Ska man bygga det här själv eller ska man liksom, gå med i ett affärsnätverk eller vad ska man tänka då, om man tänker så här men jag tror på nätverk, jag vill, jag vill nog komma igång och skapa relationer, men också skapa affärer på sikt. Ska man, missförstå mig rätt, men ska man köpa sig in i ett nätverk eller ska man skapa sitt eget. Eller hur bör man tänka? [00:19:52][25.5]

Linus: [00:19:53] Det går väl absolut och köpa sig en plats i ett nätverk liksom för att få en skjuts på det, får känna på hur det är och förhoppningsvis så har ju dem flesta på det stället där du är samma, samma liksom inställning till positivismen, till nätverk och så vidare. [00:20:12][18.3]

Linus: [00:20:14] Eh, det är ju betydligt enklare tror jag, det är klart att det går att bygga, bygga sitt eget och så vidare. Men det kräver ju mer från dig själv, än att få lite grejer serverat så klart. Eh, men det florerade ju en, eller det en finns en artikel, jag ska inte ta åt mig äran om här, men det kan va, det kan vara kul att nämna, som skrev för några år sedan, som är att ditt nätverk är ditt klätterträd, ditt skyddsnät och din studsmatta. Som lite snabbt, lite snabbt förklarar att ditt nätverk det är ju där du klättrar, det är ditt klätterträd, det är så du tar dig uppåt i karriären, det är ditt skyddsnät ifall du skulle falla och hamna, kanske bli utan jobb eller så vidare så är det ofta någon i ditt upparbetade nätverk, någon som du känner för, någon som känner för dig som räddar dig där och din studsmatta är väl att någon som du känner väl hjälper dig att studsa tillbaka liksom och nå höjder som du kanske inte hade gjort annars om du inte hade byggt dem här relationerna. [00:21:06][51.7]

[00:21:07] Som sagt jag ska inte ta åt sig äran för det mesta i våras men den är väldigt fin tycker jag. [00:21:11][3.8]

[00:21:11] Jag tycker du ska ta åt sig äran för det jag tycker är skitbra. För kommer in på något som jag tror är ganska viktigt för ganska många som kanske har antingen en rad entreprenörer eller säljare. Då kanske det finns en naturlig del att den ut och nätverka men sa sig du kanske stå mellan chef eller chef på olika positioner. Även mellanstora och stora bolag där tycker att det är ganska intressant med skyddsnät. Här ser vi jättemycket och vi har ganska många olika sin Executive på lite olika nivåer just när saker och ting skiter sig. Alltså omstruktureringar till ännu en pandemi som slår liksom med stora liksom i Stora Lien som går i många organisationer. Och då ser man en väldigt tydlig korrelation mellan de människorna som har varit på de här positionerna mellan chefspositioner och kanske inte haft samma naturlig dragningskraft till långt in. [00:22:04][52.8]

[00:22:05] Som ett exempel utan de har liksom bara legat där min Profile men de har liksom inte hela tiden sökt och under hot om relationer de har samma sak även om de inte har ett nätverk. Du kanske kommit ifrån ett bolag och du har anställt eller du har kollegor på ditt befintliga att underhålla dem så att när det väl sker precis som du är inne på då finns ett skyddsnät som faktiskt har kundtjänst för att direkt kanske till och med inte komma på liknande position. Kanske en ännu bättre roll i ett annat bolag. När det väl skiter sig tycker jag att det där är en väldigt väldigt viktig del att ta upp som jag tror att många glömmer. Jag tror precis det som återinvestera om du vill investera i pengar. Lägg tillbaka pengar. Spara hela tiden det är samma sak på det kapitalet. Du måste engagera några procent av din arbetstid för att nätverka. [00:22:57][52.0]

[00:22:58] Hela tiden bygger ditt hus eller underhåller skyddsnät men också får och du studsmatta eller president sist studsmatta någon som du kan använda att studsa högre än vad du någonsin varit för kanske som kan se den där ingången eller hur. [00:23:12][14.2]

[00:23:13] Ja absolut. Där tror jag. Där tror jag att det är en väldigt väldigt stor. Väldigt många som brister vad känner du. Vad har du sett Alex om. Jag tror att jag intervjuar ganska många men vad är din. [00:23:28][15.8]

[00:23:31] Ja du du har väl mer siffror på det där tror jag. Lotten Vad jag har men mycket affärer går genom rekommendationer. Mycket jobb tillsätts genom rekommendationer och så vidare och där är vi inne på att ni har ett bra nätverk har du underhållit dina kontakter och byggt relation med rätt folk så finns ju alla möjligheter till det. Vi pratar om här nu med både träd skyddsnät och studsmatta. Sedan låter det ju när man pratar så här så låter det på något sätt det är lite falskt att man bygger ska bygga de här relationerna liksom för för sakens skull men det finns det ju väldigt många exempel på att det inte är under de här två åren jag har varit med och drivit den så har jag fått vänner för livet nästan känns det som som har börjat som liksom affärskontakter och jag alltid träffar och så vidare men som nu har blivit bra. Bra vänner som jag vet ställer upp för mig ifall något skulle hända så ja [00:24:33][62.3]

[00:24:35] är en sak att få den där åter igen. Vi pratar om en sak nästa del underhållande kontinuerligt och det är det som är det kluriga och svåra. Gör ju sådana nätverk som till exempel eller plattformar som lagt in ett exempel och andra sätt att göra. [00:24:47][12.8]

[00:24:48] Men jag har en kommentar om min affärs och Per kring Weld. [00:24:54][5.9]

[00:24:55] Jag talar med en fest att talang nätverk kunskap delning nätverk och affärs engelskt nätverk där man får säga vad skall man säga. Jag har också flera informella sammanhang i små grupper med max tio personer som i många fall kan vara bland det mest värdefulla. Det kan också vara bra att hålla med om när man skapar en väldigt tajt grupp. Att man blir tajta vad är ner från jättar. [00:25:24][29.4]

[00:25:26] Jag skrev Jag håller med absolut. Alltså det är ju det. [00:25:30][3.8]

[00:25:31] Det är inte bara affärer vi pratar om utan det är ju också liksom framför allt är det ju väldigt mycket kunskaps utbyte i utbyte erfarenheter utbyte och mycket sådant som man gör samtidigt som man bygger en man tio personer som träffas regelbundet till exempel så bygger i relation med de här människorna vare sig du vill eller inte om du träffar dem ofta. [00:25:52][21.0]

[00:25:54] Och har man då en liten agenda kanske på vad som ska avhandlas eller pratas om och så vidare så växer ju alla de här människorna tror jag väldigt mycket. Har man precis så att man är precis lika stor är det viktigt att man man vågar liksom vågar visa sig lite sårbar ibland då. Man kan kanske inte allting utan det sitter faktiskt någon här bredvid som har bättre koll på vissa ämnen var det själva. [00:26:20][26.6]

[00:26:22] Där kan jag verkligen skriva under själv. Desto mer desto mer prestige får man blir och släpper mycket av fasaden och bara det är jag bra på. Resten är inte bra. Kan ju allt med en flaska med Cookie Help Me help you till allsvenska spelare från och Roger befallning att smittade och sedan under den senare nio underbart även precis som du säger att att vara ödmjuk för det är så otroligt mycket och jag kan bara skriva under på det du säger. Genom alla dessa delar och tagit upp men det ser vi också statistiskt sett på affärer och storlek på affärer. Alltså när du kommer upp och gör riktigt riktigt stora affärer spelar ingen roll det alltid varit någon bakom kulisserna som har varit där och lagt ditt namn i din favör och det ser man väldigt väldigt tydligt och det är det som är så intressant just med dem när man ser de som gör bra bra affärer på nätverk just just där armen super sig bra någonting mer du känner du vill tillägga. Linus är för dem som ebbar ut när nu tänker så här okej nu för och är det lite. Hur ser situationen ut nu. Får vi inte han straffas. [00:27:35][72.8]

[00:27:36] Nej nu är det lite tuffare så klart är Ja absolut och kanske ännu mer nu än Löfvens tal i går där man inte får träffas fysiskt över huvud taget känns det som. Men det finns ju en av de viktigaste punkterna som vi inte har tagit upp Per är ju att man måste följa upp. Det är svårt att under några timmar liksom bygga så pass bra förtroende att du sedan rekommenderar vidare eller göra färdigt. Men följer du upp det med med. I dagens läge kanske som en typ av video möte eller telefonsamtal eller Per och så vidare. Den är ju otroligt viktig tror jag och det finns ju massa digitala lösningar för det här att göra. Följer följa just nu. Ja absolut. [00:28:27][50.7]

[00:28:29] Grymt men i uppföljningen ligger ju absolut allting. Det är väl bevis som ger allt oavsett vad man än gör. Du kan inte göra en gång utan det handlar om repetition att göra strategiskt och löpande hela tiden. Du måste måste bearbeta. Jag skulle gå till mitt arkiv. Jag är inte i mitt arkiv det är skittråkigt att det inte alls ekar i min bokhylla. Alla har läst den här boken. Reform av lifta med tempel. Nej kan varmt rekommendera det är också en kokbok på temat. Hur skapar man liksom så rekommendationen nätverk över huvud taget. Det är en av inspirationen jag har. Jag älskar det här ämnet det jag brinner minst lika mycket som du. Jag kan inte slita mig från Labbadia sågade boken. [00:29:25][56.1]

[00:29:25] Tänkte skicka ut en tallrik där ni alla konserver skriver. Skriv i chatten vem som vinna. [00:29:34][8.8]

[00:29:36] Vinnaren i chatten Super Lina känner du att det är något mer du vill skicka ut lag som är ute nu. Finns det något ingen för 2007 eller 2022 när vi väl får samlas nu igen. Okej om jag nu vill bygga strategiskt nätverk eller om vi gör en summering på de här sakerna. Vad ska jag ta med mig nu och hur ska jag göra så att jag kan gå ut så att vi får börja kanske mer träffas där vi kan taktiken ska ta mer med vår börjar göra precis när man enkelt sagt så är det ju liksom när vi har koll på det här med hur nätverken ser ut och att vara spindeln i nätet Den är jätteviktig att bygga relationer med olika typer av människor. [00:30:14][38.3]

[00:30:16] Våga ta steget att gå fram till någon att börja bygga relation var genuin Bygg förtroende och tillit och som vi var inne på nu senast följer upp det är det absolut viktigaste för att kunna bygga vidare. [00:30:30][14.0]

[00:30:33] Sju skrattar. Hur bra som helst. Du blir. Fantastiskt kul att du var med. Tusen tack för bra impuls om att nätverka. [00:30:44][11.0]

[00:30:44] Jag tror precis precis som dig att det här är en av de viktigaste delarna du vill bygga din framgång ditt bolagsrapporter oavsett hur du vill göra så kommer du göra det tillsammans med andra människor. Så du har superkul har du med ett stort tack till dig. Ja vi hörs så snart vi kan så får vi kramas. Absolut. Tack så mycket. Har agerat och för er som är kvar i chatten. Jag hoppas att ni kommer några bra tips några bra tips ni kan använda er av när ni vill bli bättre på att nätverka Bystřice event kan ni se på bilden i väntan för ASSE. Där finns också Linus Malmborg kontaktuppgifter och en ställ frågan Hur kan jag göra kan jag vara del av. Och självklart kan det vara det även nu och det är bra redan att vara med och gå mer nu för att förbereda inför när pandemin släpper. För då kan du få lite extra taktiker och få lite hjälp att komma igång. Den här boken. Jag ville bara kasta ut att det var en bra idé en bra bok och hur du kan nätverka strategiskt mer offline än om Linus Klasen. Och för er som är nyfikna hur bygger ni ett ambassadörens program i världsklass som också har med nätverk att göra men där vi fokuserar mycket på rekommendationer får igång det här med rekommendationer till ditt bolag. Jobbar du inom business to business så kommer kanske försäljningen vara tuffare i de här tiderna med tiderna när pandemin slår som hårdast när vi som mest osäkra är precis så som Linus säger att det går vi är människor vi har förtroende för. Det är det vi kommer göra och då är det fantastiskt att gå via människor som redan gillar dig och som tycker om dig som ett högt förtroende. Du som vill veta mer om det här hur ni kan skapa ett embryo för er. Då kör vi en session den nionde december eller december klockan ett. Anmäl er på topp. Jesse Slash. [00:32:47][122.5]

[00:32:50] Och ja jag har så mycket mer att säga faktiskt. Jag tror att vi börjar börjar Law nästa gång. Däremot [00:32:58][8.7]

[00:33:00] får ni inte missa det Henrik Larsson Broman och Henrik Larsson Broman har precis kört med hela sitt team på konferens. Han jobbar på prosa process institut och forskar i härmed försäljning. Så nästa måndag klockan ett. Vad mer. För att inte Henrik Larsson roman hur effektiviserar man sin sälj. [00:33:21][21.4]

[00:33:22] Och hur jobbar man på mest effektivt sätt inför 20 och 2022. Välkomna då har det bäst tar hand om HIF. [00:33:22][0.0]

[1821.6]