HAR DU FLER ÄN 147,8 KONTAKTER PÅ LINKEDIN?

Enligt Robin Dunbar (En brittisk forskare) har vi en kognitiv oförmåga att bygga fler än 147,8 långsiktiga och meningsfulla relationer. I detta är familj och vänner inräknat.

Den här typ av forskning har flera, framförallt amerikanska bolag tagit fasta på. Ett exempel är Gore-Tex. Dom har skapat små ”mini” grupper som inte överstiger detta maxtal vilket har resulterat i otroligt positiva effekter för samtliga anställda. Effektiviteten, engagemanget och lönsamheten har ökat med denna insikt.

Mer i filmen och varför du som individ bör selektera vilka människor du har att göra med!

Enligt Robin Dunbar en brittisk forskare så har vi en kognitiv begränsning, på omkring 147,8 individer. Det vill säga vi kan maximalt kognitivt långsiktigt underhålla relationen maximalt 147,8 individer. Då ska du inräkna familj och vänner och släkt i det och sedan det över har du kollegor, kunder och samarbetspartners, leverantörer massor med individer. Ibland kan det kännas överväldigande i det här. Då måste vi börja prioritera, att börja prioritera bland de människor som är viktigast för dig är centralt för att det ska fungera långsiktigt. Därför är det viktigt att veta vilka ska jag vara viktiga för? Vem är jag är viktig för och vem ska jag vara viktig för? För det är väldigt väldigt sällan en enskild uppgift stressar oss. Utan det är oftast för att bakom alla våra uppgifter vi ska utföra så finns det människor som förväntar saker av oss och därför är det viktigt att veta vem utav dom är viktig för mig. Annars tenderar vi att gå sönder. Vi tenderar till att göra alldeles för mycket för alldeles för många människor som egentligen inte betyder någonting för oss. Det är en viktig del också när man ska börja bygga ambassadörer när man ska börja bygga viktiga kunder för skala, både sig själv och sitt varumärke med bolagets varumärke för långsiktig tillväxt. Då måste du veta vem du ska viktig för. Den selekteringen är enorm och baserar man på den forskningen som finns att tillgå kring det här så talar väldigt mycket för att i dag alldeles många relationer.

Facebook, LinkedIn, mejlen, jag menar herregud vi träffar hur mycket människor som helst. Det sägs att någonstans i genomsnitt träffar vi mellan 80000 och 100000 människor över ett liv. Med tanke på dagens teknik så kan vi vara i kontakt med väldigt många av de här över lång tid. Så se till att gå tillbaka till er egen vardag. Känner ni att saker och ting stressar i form av uppgifter eller sådär. Se till att du är duktig att sortera bort, för det hjälpa er framåt. Lycka till.