I lördags fick jag möjligheten att på scenen på Oscarsteatern under eventet numberoneyou, gå in lite på forskningen som ligger bakom dom upptäckterna jag och min kollega Ken Skoog har gjort, när det kommer till hur vi kan bli bättre på att nätverka.

Det finns otaliga böcker, videor och annat material som beskriver hur du kan ta kontakt med nya människor och hur du ska behålla dessa, men inga på hur du ska prioritera på ett tydligt sätt.

När vi coachar organisationer och individer i prioriteringsmodellen 5L, handlar det mer om att välja bort människor, mer än att bara välja vilka aktiviteter vi ska utföra. Det vi har upptäckt är att vi inte vågar välja bort personer som inte gynnar oss på ett bra sätt. De flesta gånger handlar det om sårbarhet och en stark rädsla för utanförskap.

Den stora nackdelen med att inte välja bort,  är att vi har massor med människor som tar ytterst lite tid, men har vi en massa relationer på ”glänt”, gör att vi inte kan öppna dom dörrar vi faktiskt vill öppna, ordentligt.

Så stäng alla relationsdörrar ordentligt, inget på ”glänt” är långsiktigt värdefullt.

 

Stort tack till er som kom och lyssna!

/Alexander