VD rollen har förändrats drastiskt under åren, från en produkt-orienterad och ”peka med hela handen” strategi, har den mer övergått i ett fokus på att få ner den visionen i fötterna och få hela organisationen att vandra i samma riktning. Men för att få samtliga att vilja stäva mot ett gemensamt mål räcker inte flådiga löner och sköna 7 veckors semester längre. Nästa generations karriärister är inte stöpta i samma form och vill prioritera familjen och hälsan, före att lyckas klättra någons annans ”stege”.

Ditt arbete att föra organisationen dit du vill blir bara svårare och svårare, ser man på arbetsmarknaden i stort så byter vi arbetsgivare oftare och det är enkelt att hoppa emellan. I denna ganska tuffa tillvaro finns det ganska enkla sätt att se till så att dina anställda stannar längre och arbetar effektivare.

Det är enklare än vad du tror, det är ingen guldklocka eller andra incitament som behövs, utan för den enskilde är det viktigt att bli sedd. Bli sedd för vem man är och vad man bidrar med.

Här kommer två enkla tips som gör underverk för dig & din organisation

  1. Lägg upp en plan på vilka datum som är viktiga att uppmuntra dina medarbetare på, det kan vara årsdagar, födelsedagar mm.
  2. Se till att spara samtliga datum i din privata kalender så att du aldrig glömmer.

Lycka till

/Alexander Slotte
& Team Top of Heart